Airplay Top 40: Multicolor weer naar 1

- Hitlijsten

 Son Mieux
Airplay Top 40: Multicolor weer naar 1

Son Mieux weet deze week opnieuw de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio te scoren.

De band uit Den Haag stond al vier weken op nummer 1 maar moest vorige week stadsgenoot Di-Rect laten passeren die toen voor een derde week de Airplay Top 40 wist aan te voeren. Son Mieux zet het Haagse onderonsje op de eerste plaats voort door nu de lijst voor de vijfde week aan te voeren. Snap van Rosa Linn klimt twee plaatsen en staat nu, in de zevende week, voor het eerst in de top 3.

De Airplay Top 40 telt drie nieuwe binnenkomers. Daarbij is Forget Me van Lewis Capaldi op nummer 4 de hoogste nieuwe. In 2019 wist Someone You Loved niet verder te komen dan de elfde plek in de Airplay Top 40. Opvolger Before You Go stond in 2020 twee weken op nummer 2.

De overige twee nieuwe binnenkomers zijn van Nederlandse bodem via Noodgeval (van Goldband) en I Love Me More (van Davina Michelle).

De meeste winst weet Bad Memories te scoren. De hit van Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy stijgt met acht plekken winst naar nummer 9. Halverwege augustus stond de track nog net een plekje hoger, op nummer 8. De snelste zakker komt deze week op naam van Willy William die met Trompeta 20 plaatsen zakt naar nummer 32.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) MULTICOLOR- Son Mieux

4 (--) FORGET ME- Lewis Capaldi

29 (--) NOODGEVAL- Goldband

30 (--) I LOVE ME MORE- Davina Michelle