Airplay Top 40: Let’s Love weer terug op 1

- Hitlijsten

 David Guetta Sia
Airplay Top 40: Let’s Love weer terug op 1

Let’s Love is geen stabiele track in de lijst van meest gedraaide tracks op de Nederlandse radio. De hit stond op 26 september voor het eerst op 1 waarna de hit van Guetta en Sia ook op 12 december en 16 januari de lijst een weekje aan wist te voeren. Nadat vorige week The Business van Tiësto de lijst wist aan te voeren keren de twee opnieuw terug aan de leiding. Nadat Jaap Reesema en Pommelien Thijs de afgelopen twee weken zakten met Nu Wij Niet Meer Praten keren zij terug op nummer 2. The Business van Tiësto, dat inmiddels vier weken op 1 stond, zakt nu naar nummer 3.

De top 10 telt deze week twee tracks die daar vorige week niet stonden. Door De Wind van Miss Montreal kwam halverwege oktober binnen in de lijst en winst daarna tot drie keer toen in de top 10 te komen. Deze week presteert ze dat opnieuw door van 12 naar 8 te stijgen. Slechts één keer eerder stond Door De Wind hoger in de Airplay Top 40 – dat was op 24 oktober toen Miss Montreal op nummer 7 kwam. All We Got van Robin Schulz en Kiddo staat nu voor de vijfde week in de Airplay Top 40 en bereikt nu voor het eerst de top 10.

Een serieuze aderlating is er voor The Kid Laroi. Without You was vorige week, op nummer 14, een overtuigende hoogste nieuwe. Deze week levert de Australische zanger, die deze week geen profijt meer heeft van zijn extra draaibeurten als Alarmschijf, liefst 23 plaatsen in. De nieuwste Alarmschijf en nieuwe nummer 1 van Nederland, Drivers License van Olivia Rodrigo, is de hoogste van vier nieuwe binnenkomers op nummer 11. Ondertussen is I Want It All van Lucas & Steve op nummer 25, met 12 plaatsen winst, de snelste stijger.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) LET’S LOVE- David Guetta & Sia 

11 (--) DRIVERS LICENSE- Olivia Rodrigo 

25 (37) I WANT IT ALL- Lucas & Steve

32 (--) LEARNING TO FLY- Sheppard 

33 (--) THERE WILL BE A WAY- Dotan 

34 (--) ALS IK JE WEER ZIE- Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan, Typhoon