Airplay Top 40: Let’s Love terug op 1

- Hitlijsten

 David Guetta Sia
Airplay Top 40: Let’s Love terug op 1

David Guetta en Sia kwamen eind september de Airplay Top 40 binnen op nummer 1 en die plek weten ze nu opnieuw te bereiken.

Let’s Love zakte in de tweede week naar nummer 17 en is sindsdien eigenlijk alleen maar bezig geweest zich te herstellen. De track keert nu terug op de eerste plaats van de Airplay Top 40. Daarmee moet The Business van Tiësto, na één week aan de leiding te zijn geweest, al een stapje terugdoen naar plek 2. Clean Bandit, Mabel en 24kGoldn kwamen al op 19 september in de Airplay Top 40 binnen met Tick Tock. Toch wilde de track tot eind oktober nog maar nauwelijks iets doen. Vorige week wist het nummer voor het eerst de top 10 te bereiken en deze week klimt de track verder naar de vijfde positie.

De Alarmschijf van afgelopen week, Love Not War – The Tampa Beat, levert Jason Derulo en Nuka de hoogste binnenkomer in de lijst op. De track komt binnen op nummer 9 en laat de andere nieuwe binnenkomers van Nona (Forever Yours) en Bobby Helms (Jingle Bell Rock) achter zich. De binnenkomst van Bobby Helms laat zien dat er dit jaar ook andere kerstklassiekers komen bovendrijven op de radio. Waar vorige week Wonderful Christmas Time (van Paul McCartney) de best genoteerde kersthit was is dat nu Do They Know It’s Christmas? Ondertussen is Paul McCartney uit de lijst gevallen en zien we nu vier andere kersthits terugkeren onder aanvoering van Bianca Ryan (met Why Couldn’t It Be Christmas Everyday).

De ex-Alarmschijf van Miley Cyrus en Dua Lipa moet nu de rust in de radiorotatie gaan vinden. Deze week gaan er 17 plekken af en daardoor zakt Prisoner nu van 2 naar 19 als snelste zakker. De snelste stijger is ook een ex-Alarmschijf; Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco klimt 8 plaatsen naar nummer 14.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 3) LET’S LOVE- David Guetta & Sia

9 (--) LOVE NOT WAR – THE TAMPA BEAT- Jason Derulo x Nuka

14 (22) LONELY- Justin Bieber & Benny Blanco

17 (--) FOREVER YOURS- Nona

32 (--) JINGLE BELL ROCK- Bobby Helms