Coverafbeelding Gerard Joling - The Drums Are Everywhere
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1991

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-04-1960
Land   Nederland

Als nog niemand Gerard Joling kent, is hij te zien in de videoclip bij She’s A Liar van de Dolly Dots. Een jaar later ziet het grote publiek hem de tv-talentenjacht van Henny Huisman, de Soundmixshow, winnen. Snel daarna scoort hij met Love Is In Your Eyes zijn eerste hit in de Top 40 en komt hiermee tot nummer 4. De opvolger, Ticket To The Tropics, bezet in het najaar van 1985 voor één week de eerste plaats van de lijst.

In 1988 staat Joling met Shangri-La op het Eurovisiesongfestival en bereikt de negende plaats op het liedjesfestival. In de Top 40 komt het nummer niet verder dan de 20e plaats. Een jaar later staat de zanger opnieuw op nummer 1 als No More Bolero’s de hitlijst voor zes weken aanvoert.

Na Zing Met Me Mee (1995) scoort Joling een tijdje geen hits, maar in 2002 is zijn At Your Service (met Jan Rietman en opgedragen aan Pim Fortuyn) opnieuw een hit.

In 2005 vormt hij, samen met Gordon en René Froger, de concertformatie De Toppers, waar een viertal Top 40-hits uit volgen. In 2007 scoort hij met André Hazes zijn derde nummer 1-notering als Blijf Bij Mij voor elf weken op de eerste plaats van de Top 40 staat.

In 2013 is Mijn Liefde (samen met Jandino Asporaat) zijn dertigste notering in de Top 40. In 2014 verschijnen opnieuw verschillende singles van Joling, waaronder Een Vriend (met Toon Hermans), Ik Proost Met Jou en Rio. Die laatste track is een remake van de hit van Maywood uit 1981 (die nummer 3 bereikte). Joling maakte er een WK-uitvoering van. In het voorjaar van 2016 staat Joling weer volop in de schijnwerpers met de single Lieveling. Met de Gebroeders Ko verschijnt in januari 2018 de single Dochter Van De Groenteboer. In november van 2018 blaast Gerard met Christmas On The Dance Floor een kerstsingle in de belangstelling. In het voorjaar van 2019 verschijnt Total Loss, een samenwerking met Snollebollekes.

In de zomer van 2020 zet hij, samen met rapper Poke, het Raket-ijsje in de schijnwerpers met de track We Gaan Raket Nu. Een jaar later weet hij voor het nummer Dit Is De Tijd een andere rapper, Donnie, te strikken. In oktober 2021 brengt hij de vrolijke meezinger Los Met Z'n Allen.

Songtekst

Drums are everywhere

Kumbaya
Sing it, Lady Africa
Your voice in every nation
Drums are everywhere

Black and white
People of this land, unite
Can't you hear that song now
Drums are everywhere

Will it call me from the forest
It's around the rain
And the whole world is awaiting
For that very day

What's that sound
You can hear it all around
It's rolling down the mountains
Drums are everywhere

Wandering tribe
We all know the time is right
Can't you hear the wind call
The drums are everywhere

Will it call me from the forest
It's around the rain
And the whole world is awaiting
For that very day

The drums are everywhere
Drums are everywhere
Drums are everywhere

Songinformatie

ArtiestGerard Joling
 A-kant
Titel The Drums Are Everywhere (Lady Africa) (Remix)
Lengte 2:57
Componist(en) G. Jou Jou & Peter de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
Mixage Robin Freeman & John Sonneveld
 B-kant
Titel Blue Eyes In The Rain
Lengte 2:17
Componist(en) Peter de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
Mixage Robin Freeman & John Sonneveld
 
Platenlabel Mercury
Catalogusnr 878 962-7
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Corazón


Positieverloop