Coverafbeelding Gerard Joling - Love Is In Your Eyes
  • Statistieken
  •   11 weken
  •   4 piekpositie
  •   319 punten
  •   1985

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-04-1960
Land   Nederland

Als nog niemand Gerard Joling kent is hij te zien in de videoclip bij She’s A Liar van de Dolly Dots. Een jaar later ziet het grote publiek hem de tv-talentenjacht van Henny Huisman, de Soundmixshow, winnen. Snel daarna scoort hij met Love Is In Your Eyes (#4) zijn eerste hit in de Top 40. De opvolger, Ticket To The Tropics, bereikt in het najaar van 1985 voor één week de eerste plaats van de lijst.

In 1988 staat Joling met Shangri La op het Eurovisiesongfestival en bereikt de negende plaats op het liedjesfestival. In de Top 40 komt het nummer niet verder dan de 20e plaats. Een jaar later staat de zanger opnieuw op nummer 1 als No More Bolero’s de hitlijst voor zes weken aanvoert.

Na Zing Met Me Mee (1995) scoort Joling een tijdje geen hits, maar in 2002 is zijn At Your Service (met Jan Rietman en opgedragen aan Pim Fortuyn) opnieuw een hit.

In 2005 vormt hij, samen met Gordon en René Froger de concert-formatie De Toppers, waar een viertal Top 40-hits uit volgen. In 2007 scoort hij met André Hazes zijn derde nummer 1-notering als Blijf Bij Mij voor elf weken op de eerste plaats van de Top 40 staat.

In 2013 is Mijn Liefde (samen met Jandino Asporaat) zijn dertigste notering in de Top 40. In 2014 verschijnen opnieuw verschillende singles van Joling, waaronder Een Vriend (met Toon Hermans), Ik Proost Met Jou en Rio. Die laatste track is een remake van de hit van Maywood die er in 1981 op nummer 3 mee kwamen. Joling maakte er een WK-uitvoering. In het voorjaar van 2016 staat Joling weer volop in de schijnwerpers met de single Lieveling. Met de Gebroeders Ko verschijnt in januari 2018 de single Dochter Van De Groenteboer. In november van 2018 blaast Gerard met Christmas On The Dance Floor een kerstsingle in de belangstelling. In het voorjaar van 2019 verschijnt Total Loss, een samenwerking met Snollebollekes.

In de zomer van 2020 zet hij, samen met rapper Poke, het Raket-ijsje in de schijnwerpers met de track We Gaan Raket Nu. Een jaar later weet hij voor het nummer Dit Is De Tijd een andere rapper, Donnie, te strikken.

Songtekst

Love is in your eyes and someone's gonna love you tonight now.
Love is in your eyes and someone's gonna hold you right now.

We don't have to dance in silence
you don't have to be so blue.
I feel that you're out of balance.
But there's a life waiting for you.

Love is in your eyes and someone's gonna love you tonight now.
Love is in your eyes and someone's gonna hold you right now.

You're just going through the motions.
I know that it cuts like a knife.
But I'll second your motions.
We'll go for the bright sight of life.

Love is in your eyes and someone's gonna love you tonight now.
Love is in your eyes and someone's gonna hold you right now.

And someone's gonna hold you right now.

Songinformatie

ArtiestGerard Joling
 A-kant
Titel Love Is In Your Eyes
Lengte 2:57
Componist(en) P. de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
Mixage John Sonneveld
 B-kant
Titel No Strings Attached
Lengte 3:07
Componist(en) P. de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
Mixage John Sonneveld
 
Platenlabel WEA
Catalogusnr 249 085-7
Album Love Is In Your Eyes


Positieverloop