Coverafbeelding Gerard Joling - Spanish Heart
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   28 piekpositie
  •   48 punten
  •   1986

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-04-1960
Land   Nederland

Als nog niemand Gerard Joling kent, is hij te zien in de videoclip bij She’s A Liar van de Dolly Dots. Een jaar later ziet het grote publiek hem de tv-talentenjacht van Henny Huisman, de Soundmixshow, winnen. Snel daarna scoort hij met Love Is In Your Eyes zijn eerste hit in de Top 40 en komt hiermee tot nummer 4. De opvolger, Ticket To The Tropics, bezet in het najaar van 1985 voor één week de eerste plaats van de lijst.

In 1988 staat Joling met Shangri-La op het Eurovisiesongfestival en bereikt de negende plaats op het liedjesfestival. In de Top 40 komt het nummer niet verder dan de 20e plaats. Een jaar later staat de zanger opnieuw op nummer 1 als No More Bolero’s de hitlijst voor zes weken aanvoert.

Na Zing Met Me Mee (1995) scoort Joling een tijdje geen hits, maar in 2002 is zijn At Your Service (met Jan Rietman en opgedragen aan Pim Fortuyn) opnieuw een hit.

In 2005 vormt hij, samen met Gordon en René Froger, de concertformatie De Toppers, waar een viertal Top 40-hits uit volgen. In 2007 scoort hij met André Hazes zijn derde nummer 1-notering als Blijf Bij Mij voor elf weken op de eerste plaats van de Top 40 staat.

In 2013 is Mijn Liefde (samen met Jandino Asporaat) zijn dertigste notering in de Top 40. In 2014 verschijnen opnieuw verschillende singles van Joling, waaronder Een Vriend (met Toon Hermans), Ik Proost Met Jou en Rio. Die laatste track is een remake van de hit van Maywood uit 1981 (die nummer 3 bereikte). Joling maakte er een WK-uitvoering van. In het voorjaar van 2016 staat Joling weer volop in de schijnwerpers met de single Lieveling. Met de Gebroeders Ko verschijnt in januari 2018 de single Dochter Van De Groenteboer. In november van 2018 blaast Gerard met Christmas On The Dance Floor een kerstsingle in de belangstelling. In het voorjaar van 2019 verschijnt Total Loss, een samenwerking met Snollebollekes.

In de zomer van 2020 zet hij, samen met rapper Poke, het Raket-ijsje in de schijnwerpers met de track We Gaan Raket Nu. Een jaar later weet hij voor het nummer Dit Is De Tijd een andere rapper, Donnie, te strikken. In oktober 2021 brengt hij de vrolijke meezinger Los Met Z'n Allen.

Songtekst

Oh, we all have gypsy blood within our vains
And I can't stay too long at the same place
So I loved to love to try to tie me down
And I'm the searching kind that must get round

I have been to every corner of the world
Found the passion of so many different girls
I enjoyed the sight of Paris in the spring
I was a beggar but I've always felt a king

When I hear the cold wind calling my name

It's the time that I must go
Though it hurts, we have to part
'Cause my life's a travelling show
And I've got a Spanish heart

We all got a masterplan that guides us
We all have a heart that leads the way
We all have our dreams
Memories of yesterday

It's the time that I must go
Though it hurts, we have to part
'Cause my life's a travelling show
And I've got a Spanish heart

'Cause my life's a travelling show
And I've got a Spanish heart

Songinformatie

ArtiestGerard Joling
 A-kant
Titel Spanish Heart
Lengte 3:42
Componist(en) Peter de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
Mixage John Sonneveld
 B-kant
Titel Blue
Lengte 3:10
Componist(en) Peter de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
Mixage John Sonneveld
 
Platenlabel WEA
Catalogusnr 248 614-7
Album Sea Of Love


Positieverloop