Coverafbeelding Gerard Joling - Fandango (In The Name Of Love)

Gerard Joling

Fandango (In The Name Of Love)

  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1992

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-04-1960
Land   Nederland

Als nog niemand Gerard Joling kent, is hij te zien in de videoclip bij She’s A Liar van de Dolly Dots. Een jaar later ziet het grote publiek hem de tv-talentenjacht van Henny Huisman, de Soundmixshow, winnen. Snel daarna scoort hij met Love Is In Your Eyes zijn eerste hit in de Top 40 en komt hiermee tot nummer 4. De opvolger, Ticket To The Tropics, bezet in het najaar van 1985 voor één week de eerste plaats van de lijst.

In 1988 staat Joling met Shangri-La op het Eurovisiesongfestival en bereikt de negende plaats op het liedjesfestival. In de Top 40 komt het nummer niet verder dan de 20e plaats. Een jaar later staat de zanger opnieuw op nummer 1 als No More Bolero’s de hitlijst voor zes weken aanvoert.

Na Zing Met Me Mee (1995) scoort Joling een tijdje geen hits, maar in 2002 is zijn At Your Service (met Jan Rietman en opgedragen aan Pim Fortuyn) opnieuw een hit.

In 2005 vormt hij, samen met Gordon en René Froger, de concertformatie De Toppers, waar een viertal Top 40-hits uit volgen. In 2007 scoort hij met André Hazes zijn derde nummer 1-notering als Blijf Bij Mij voor elf weken op de eerste plaats van de Top 40 staat.

In 2013 is Mijn Liefde (samen met Jandino Asporaat) zijn dertigste notering in de Top 40. In 2014 verschijnen opnieuw verschillende singles van Joling, waaronder Een Vriend (met Toon Hermans), Ik Proost Met Jou en Rio. Die laatste track is een remake van de hit van Maywood uit 1981 (die nummer 3 bereikte). Joling maakte er een WK-uitvoering van. In het voorjaar van 2016 staat Joling weer volop in de schijnwerpers met de single Lieveling. Met de Gebroeders Ko verschijnt in januari 2018 de single Dochter Van De Groenteboer. In november van 2018 blaast Gerard met Christmas On The Dance Floor een kerstsingle in de belangstelling. In het voorjaar van 2019 verschijnt Total Loss, een samenwerking met Snollebollekes.

In de zomer van 2020 zet hij, samen met rapper Poke, het Raket-ijsje in de schijnwerpers met de track We Gaan Raket Nu. Een jaar later weet hij voor het nummer Dit Is De Tijd een andere rapper, Donnie, te strikken. In oktober 2021 brengt hij de vrolijke meezinger Los Met Z'n Allen.

Songtekst

Every Woman - Every Man
Is fighting for the right
To live - In the name of love

Every moment of the day
I'm trying to survive
To give - In the name of love

Baby stir up the fire
Come and make the flame grow higher
Live your live
In the name of love

Crucify this hungy heart
Or feed it with desire
Do it all in the name of love

Baby stir up the fire
Come and make the flame grow higher
Live your life
In the name of love

Songinformatie

ArtiestGerard Joling
 A-kant
Titel Fandango (In The Name Of Love) (Single Remix)
Lengte 4:25
Componist(en) Peter de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
Mixage John Smit
 B-kant
Titel When
Lengte 4:15
Componist(en) Peter de Wijn
Producer(s) Peter de Wijn
Mixage John Smit
 
Platenlabel Mercury
Catalogusnr 864 628-7
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Eye To Eye


Positieverloop