Coverafbeelding Dotan - Tell a lie
  • Statistieken
  •   7 wkn Tipparade
  •   2011

Artiestinformatie

Geboortedatum   26-10-1986
Land   Nederland

In het voorjaar van 2010 verschijnt het debuutalbum van Dotan Harpenau. Op dat album staat ook Your Town, dat een jaar later een bescheiden eerste hit wordt in de Top 40 en de 29e plaats bereikt. Where We Belong en Tell A Lie bereiken dat jaar de Tipparade.

Dotan staat in 2012 onder meer in de voorprogramma’s van Gavin DeGraw en Sinead O’Connor en werkt ondertussen aan zijn tweede album, 7 Layers, dat eind januari 2014 verschijnt.

Fall en Home zijn beide afkomstig van dat album en worden door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. In 2015 is Hungry zijn vierde Top 40-hit. In augustus wordt de titeltrack van Layers, Let The River In, zijn volgende single. In 2016 maakt hij met Shadow Wind de track die door de NOS wordt gebruikt in de montages rond de Olympische Spelen. Radio 538 bekroont het nummer als Alarmschijf.

Dotan schrijft een compleet album als opvolger van 7 Layers. Op het moment dat hij het wil opnemen realiseert hij zich dat het gevoel niet klopt en dat hij nummers heeft gemaakt die iedereen van hem verwacht en niet de nummers die hij wil afleveren. Hij besluit de nummers aan de kant te schuiven en maakt dan het nummer Bones dat in mei van 2017 wordt uitgebracht.

In 2018 raakt Dotan in opspraak omdat hij voor zijn promotie verhalen verzon en dat via nepprofielen verspreidde via sociale media. De zanger geeft toe dat hij daarmee een enorme fout heeft begaan en verontschuldigd zich. In 2019 keert hij terug met de nummers Numb en Letting Go waarna Bleeding en No Words in 2020 volgen. Die vier nummers vormen dan ook de ep Numb. Begin november verschijnt er met There Will Be A Way een nieuwe single.
In april 2021 komt hij met de single Mercy. Zijn nieuwste album wordt binnenkort verwacht.

Songtekst

Scratches on my skin
Image of your sins
In my home

Mirror on the wall
Tell me is this all my fault

Sometimes pain hides too slow
Glass curls into sorrow

Tell a lie
Tell a lie
On this rainy day
Cover my eyes

Tell a lie
Tell a lie
Keep the pain away

Let me hide under streetlights
Cause tonight it’s dark one more night

Tell a lie
Tell a lie
On this rainy day
Cover my eyes

Trying not to break
Running from the pain
It cost me

Got me in a state
Like a dream parade
I’m falling

Tell a lie
Tell a lie
On this rainy day
Cover my eyes

Tell a lie
Tell a lie
Keep the pain away

Let me hide under the streetlights
Cause tonight it’s dark one more night

Tell a lie
Tell a lie
On this rainy day
Cover my eyes

Songinformatie

ArtiestDotan
Lengte 04:02
Platenlabel Capitol Music

Positieverloop