Coverafbeelding Cyndi Lauper - Time After Time
  • Statistieken
  •   10 weken
  •   5 piekpositie
  •   246 punten
  •   1984

Artiestinformatie

Geboortedatum   22-06-1953
Land   Verenigde Staten

Cynthia Ann Stephanie Lauper beter bekend als Cyndi Lauper is een uit de Verenigde Staten afkomstige zangeres en actrice.Begin jaren 70 treedt Lauper op in diverse coverbandjes. Echter haalt ze daar niet haar voldoening uit.


In 1978 ontmoet ze via haar manager Ted Rosenblatt saxofonist John Turi. Samen vormen zij de band Blue Angel. Manager van de band The Allman Brothers Band Steve Massarsky hoorde de demo en de stem van Lauper beviel hem wel. Hij kocht hun lopende contract af en werd hun manager. In 1980 brengen ze het album Blue Angels, maar de verkoop viel erg tegen en ze gingen uit elkaar. Hun manager klaagde het duo aan en dat zorgde ervoor dat Lauper in een gedwongen faillissement terecht kwam.


In 1981 trad ze op in een lokale New Yorkse bar en ontmoette daar David Wollf. Hij werd haar manager en regelde een platencontract bij Portrait Records, een dochtermaatschappij van Epic Records.


In 1983 kwam haar eerste soloalbum uit genaamd She’s So Unusual. Hier werden de eerste stappen gezet voor het songwriten van Lauper. De hitsingles Girls Just Want To Have Fun en Time After Time komen van dit album. Het album leverde verschillende nominaties op inclusief twee Grammy Awards voor o.a. Best New Artist.


Haar tweede album True Colors komt uit in 1986. Het wordt niet zo’n groot succes al het eerste album, maar met de gelijknamige single scoort ze een hit.


Haar acteerdebuut maakt ze in 1988 in de comedy Vibes en staat ze naast acteurs als Peter Falk en Jeff Goldblum. Dit zou het begin zijn van vele acteerklussen.


Ze heeft in haar carrière een aantal bijzondere optredens gegeven zoals op 21 juli 1990. Toen trad Lauper samen op met verschillende artiesten waaronder Roger Waters bij het concert The Wall in Berlijn en speelden ze het nummer Another Brick In The Wall, Part II. Ruim 300.000 mensen waren bij dat concert aanwezig en nog eens vijf miljoen mensen keken ernaar op live televisie.


In 2016 verscheen haar 11e studioalbum, genaamd Detour.


In haar carrière heeft ze verschillende prijzen gewonnen waaronder een Emmy Award voor haar rol in de serie Mad About You, een MTV Video Music Award, verschillende Grammy Award en ze is de eerste vrouw die een Tony Award wint voor Best Score.


In 2016 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk Of Fame.


Songtekst

Lying in my bed i hear the clock tick,
and think of you
caught up in circles confusion -
is nothing new
Flashback - warm nights -
almost left behind
suitcases of memories,
time after -

Sometimes you picture me -
I'm walking to far ahead
you're calling to me, I can't hear
what you've said -
Then you say - go slow -
I fall behind -
the second hand unwinds

Chorus
If you're lost you can look - and you will find me
time after time
If you fall I will catch you - I'll be waiting
time after time

After my picture fades a darkness has
turned to gray
watching through windows -
you're wondering if I'm O.K.
secrets stolen from deep inside
the drum beats out of time -

Chorus
If you're lost...

You said go slow -
I fall behind
the second hand unwinds -

Chorus
If you're lost...
...time after time
time after time
time after time
time after time

Songinformatie

Is de tweede single afkomstig van het album She’s So Unusual. Cyndi Lauper schreef het nummer samen met Rob Hyman. De tekst gaat grotendeels over de gebeurtenissen in de studio. Zo verwijst de regel “The second hand unwins” naar de polshorloge van producent Rick Chertoff waarvan de secondewijzer achteruitliep. Lauper en Hyman bleven na de sessies in de studio om het lied te componeren. De titel is bedacht door Lauper na het zien van een film uit 1979 met dezelfde titel.

Er zijn veel covers van het nummer uitgebracht.
ArtiestCyndi Lauper
 A-kant
Titel Time after time
Lengte 3:52
Componist(en) C. Lauper/R. Hyman
Producer(s) Rick Chertoff
 B-kant
Titel I'll kiss you
Lengte 4:05
Componist(en) C. Lauper/J. Shear
Producer(s) Rick Shertoff
 
Platenlabel Portrait
Catalogusnr A 4290
Album She's so unusual


Positieverloop