Coverafbeelding Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun

Cyndi Lauper

Girls Just Want To Have Fun

  • Statistieken
  •   11 weken
  •   3 piekpositie
  •   314 punten
  •   1984

Artiestinformatie

Geboortedatum   22-06-1953
Land   Verenigde Staten

Cynthia Ann Stephanie Lauper beter bekend als Cyndi Lauper is een uit de Verenigde Staten afkomstige zangeres en actrice.Begin jaren 70 treedt Lauper op in diverse coverbandjes. Echter haalt ze daar niet haar voldoening uit.


In 1978 ontmoet ze via haar manager Ted Rosenblatt saxofonist John Turi. Samen vormen zij de band Blue Angel. Manager van de band The Allman Brothers Band Steve Massarsky hoorde de demo en de stem van Lauper beviel hem wel. Hij kocht hun lopende contract af en werd hun manager. In 1980 brengen ze het album Blue Angels, maar de verkoop viel erg tegen en ze gingen uit elkaar. Hun manager klaagde het duo aan en dat zorgde ervoor dat Lauper in een gedwongen faillissement terecht kwam.


In 1981 trad ze op in een lokale New Yorkse bar en ontmoette daar David Wollf. Hij werd haar manager en regelde een platencontract bij Portrait Records, een dochtermaatschappij van Epic Records.


In 1983 kwam haar eerste soloalbum uit genaamd She’s So Unusual. Hier werden de eerste stappen gezet voor het songwriten van Lauper. De hitsingles Girls Just Want To Have Fun en Time After Time komen van dit album. Het album leverde verschillende nominaties op inclusief twee Grammy Awards voor o.a. Best New Artist.


Haar tweede album True Colors komt uit in 1986. Het wordt niet zo’n groot succes al het eerste album, maar met de gelijknamige single scoort ze een hit.


Haar acteerdebuut maakt ze in 1988 in de comedy Vibes en staat ze naast acteurs als Peter Falk en Jeff Goldblum. Dit zou het begin zijn van vele acteerklussen.


Ze heeft in haar carrière een aantal bijzondere optredens gegeven zoals op 21 juli 1990. Toen trad Lauper samen op met verschillende artiesten waaronder Roger Waters bij het concert The Wall in Berlijn en speelden ze het nummer Another Brick In The Wall, Part II. Ruim 300.000 mensen waren bij dat concert aanwezig en nog eens vijf miljoen mensen keken ernaar op live televisie.


In 2016 verscheen haar 11e studioalbum, genaamd Detour.


In haar carrière heeft ze verschillende prijzen gewonnen waaronder een Emmy Award voor haar rol in de serie Mad About You, een MTV Video Music Award, verschillende Grammy Award en ze is de eerste vrouw die een Tony Award wint voor Best Score.


In 2016 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk Of Fame.


Songtekst

(C)1979 Heroic Music (ASCAP)

I come home in the morning light
My mother says when you gonna live your life right
Oh mother dear we're not the fortunate ones
And girls they want to have fun
Oh girls just want to have fun

The phone rings in the middle of the night
My father yells what you gonna do with your life
Oh daddy dear you know you're still number one
But girls they want to have fun
Oh girls just want to have--

That's all they really want
Some fun
When the working day is done
Girls--they want to have fun
Oh girls just want to have fun

Some boys take a beautiful girl
And hide her away from the rest of the world
I want to be the one to walk in the sun
Oh girls they want to have fun
Oh girls just want to have

That's all they really want
Some fun
When the working day is done
Girls--they want to have fun
Oh girls just want to have fun,
They want to have fun,
They want to have fun...

Songinformatie

Dit nummer is een wereldhit geworden dankzij Cyndi Lauper in 1983, het origineel werd echter gezongen door een man die het lied in 1979 ook schreef: Robert Hazard.

Cyndi heeft er maar een paar kleine wijzigingen in aangebracht voordat ze het uitbracht. Het lied is een soort boegbeeld geworden voor feministen. Het liedje is de grote doorbraak geweest voor Cyndi Lauper.
ArtiestCyndi Lauper
 A-kant
Titel Girls Just Want To have Fun
Lengte 3:55
Componist(en) R. Hazard
Producer(s) Eick Chertoff
 B-kant
Titel Right Track Wrong Train
Lengte 4:40
Componist(en) C. Lauper, E. Greenwich, J. Kent
Producer(s) Rick Chertoff
 
Platenlabel Portrait
Catalogusnr A 3943
Album She's So Unusual


Positieverloop