Coverafbeelding Coolio - Ooh La La
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1997

Artiestinformatie

Geboortedatum   01-08-1963
Land   Verenigde Staten

Artis Ivey Jr. is een Amerikaanse rapper die bij het grote publiek beter bekend staat als Coolio.Na zijn middelbare school ging hij meteen de muziek in, echter moest hij een pauze inlassen om van zijn verslaving aan cocaïne af te komen. Nadat hem dat was gelukt keerde hij in 1994 weer terug in de muziekwereld. Hij bracht in 1994 zijn debuutalbum Takes A Thief uit. De single Fantastic Voyage, afkomstig van dat album, is zijn eerste hit.
In 1995 brengt hij de single Gangsta’s Paradise uit. De platenmaatschappij was bang dat het nummer zou floppen, maar dankzij de film Dangerous Minds wordt het een wereldhit. Hij ontving er een Grammy Award voor.

In 1998 brengt hij het album My Soul uit. Het is echter geen succes en dan gaat het privé ook minder met hem. Zo komt hij in aanraking met justitie.
In 2002 richt hij zijn eigen platenlabel op en bracht het album El Cool Magnifico uit. Coolio deed in 2004 mee in de Comeback Show in Duitsland, waarin hij een nieuw platencontract probeerde te krijgen.
Hij heeft het openingslied gemaakt voor de Nickelodeon komedieserie Kenan & Kel.
Op 28 september 2022 laat vriend en manager Jared Posey weten dat de rapper, op 59-jarige leeftijd, is overleden.

Songinformatie

ArtiestCoolio
Platenlabel Tommy Boy

Positieverloop