Lil Kleine maakt zijn droom waar in de Ziggo Dome

- Concerten

 Lil Kleine Ronnie Flex Frenna Xander De Buisonjé Idaly
Lil Kleine

Dit weekend gaf Lil Kleine de twee grootste concerten in zijn artiestenbestaan. Op één dag stond hij twee keer voor een volle, uitzinnige Ziggo Dome en liet hij zien dat hij meer dan ooit gelukkig is en dat hij zijn publiek, dat zijn droom heeft waargemaakt, hoog heeft zitten.

Een gemengd publiek. Jonge kinderen, pubers, twintigers, dertigers… Lil Kleine wist ze allemaal aan te trekken. De blonde, 9-jarige Joey behoorde tot de eerste groep. Het concert van de rapper was zijn eerste in de Ziggo Dome. Een brede glimlach sierde zijn gezicht, wanneer hij de zaal binnenkwam. Hij keek zijn ogen uit. De LED-schermen van het decor stonden nog uit, maar de tribunes schoven langzaam vol. Idaly verscheen op het podium en Joey liet zich door zijn vader optillen en op zijn schouders zetten. Het hoofd van het ventje knikte mee op de beats en wanneer de rapper vroeg of iedereen het lampje van zijn telefoon aan wilde doen, stak hij zijn vuistje in de lucht.

Jong zijn
Toen Idaly van het podium ging, barstte plots gegil los, want vlak onder het dak liep Lil Kleine. Zelfverzekerd zagen we hem naar het zwevende podium in de lucht lopen, niet voor iedereen zichtbaar. Even later barstte het gekrijs pas echt los, want de rapper kwam op het podium naar beneden zetten. Wanneer Lil Kleine het woord richtte tot het publiek, verklaarde hij wat hij wilde bereiken met zijn shows. “Ik wil jullie wat leren over jong zijn. Maar vooral wil ik dat jullie van deze middag genieten!”

Hit na hit
Het was het startschot van een wervelende show, die liet horen waarom Jorik Scholten in deze zaal stond: zijn gevoel voor hits. Of meer nog: zijn gevoel voor wat zijn publiek wil. Van het onbekendere Succesvol van zijn album Alleen, ging het naar hits als Loterij en Drank & Drugs. Bij die laatste nummer 1-hit denderde Ronnie Flex met Lil Kleine over het podium alsof de twee zich in een club bevonden, in plaats van 's lands voornaamste concertzaal.

Intens
Intens was het wanneer hij zijn vader toesprak, die hij dankbaar is voor alles wat hij voor hem heeft gedaan. Vechtend tegen de tranen rapte hij daarna de hit Miljonair. Het zijn dit soort momenten waarop we een kijkje in de ziel van The voice of Holland-coach kregen. Eerder in de show had hij dan al een track opgedragen aan zijn zwangere vriendin en aan zijn nog ongeboren zoontje. Aan hem droeg hij André Hazes’ Kleine Jongen op, dat zelfs de jonge Joey hard meezong. Toen Xander de Buisonjé Zij Gelooft In Mij inzette, was het feest helemaal compleet. Oud en jong zong mee en iedereen was even gelijk. Ook de wat uitgelaten jongens achter ons, die na afloop van het nummer het refrein vals bleven zingen.

Lil Kleine maakt zijn droom waar in de Ziggo Dome

Meezingkoor
Maar Kleine liet ook anderen stralen, zoals Frenna. Die blonk met zijn rauwe stem uit op Verleden Tijd, maar kreeg ook de kans om solo een track te doen. De keuze was gevallen op Regen, waarvoor hij zijn inspiratie vond bij Harder Dan Ik Hebben Kan van BLØF. Een nummer dat er opnieuw voor zorgde, dat de zaal veranderde in een groot meezingkoor.

Lil Kleine maakt zijn droom waar in de Ziggo Dome

Droom
De show in de Ziggo Dome vertelde ook het verhaal van een Amsterdams schoffie, dat altijd bleef geloven in zijn droom om aan de top te komen en daar heel hard voor heeft gewerkt. Wat dat betreft kreeg iedereen in de Ziggo Dome een wijze les: blijf geloven in het doel dat je wil bereiken en geef niet op. En Joey? Die had een groot gedeelte van het concert op de schouders van papa mogen genieten van één van de belangrijkste gebeurtenissen in de Nederhop in jaren. Wat zou zíjn droom zijn?

Foto's: Stichting Nederlandse Top 40
Header: Instagram/ Lil Kleine