Vrienden van Amstel Live 2020

Gisterenavond was de aftrap van de 22ste editie van De Vrienden van Amstel Live in Ahoy, Rotterdam. Dit jaar bestaat Amstel 150 jaar en daar zullen ze maar liefst 12 avonden lang op proosten met 160.000 vrienden! Een show met fantastische line-up en bomvol verrassingen.

Waar de meeste shows beginnen met een voorprogramma, loopt dat bij De Vrienden van Amstel even anders. Zij hebben niet alleen een zogeheten toegift, maar ook riepen zij zelf “de voorgift” in het leven. Zo kun je al genieten van een groot deel van de aangekondigde artiesten, nog voordat de drie uur durende show begint!

VVAL-ontgroeningen
Dit jaar waren er ook drie compleet nieuwe acts van de partij. Suzan en Freek, Snelle en Duncan Laurence stralen dit jaar voor het eerst tussen hun grote helden tijdens dit spektakel.

Suzan en Freek zongen hun grootste hits en namen deel in diverse medleys met onder andere Maan en Diggy Dex. Snelle deed hetzelfde, maar mocht ook een duet doen met zijn grote held, Thomas Acda! Samen vertolkten zij een speciale versie van monster hit “Reünie”. Sinds zij afgelopen september samen te gast waren bij Beau is het al afwachten tot de twee samen iets uitbrengen.

Eerste avond Vrienden van Amstel Live 2020
Eerste avond Vrienden van Amstel Live 2020
Eerste avond Vrienden van Amstel Live 2020

Duncan Laurence krijgt de kans om alvast 12 keer zijn winnende Songfestival nummer te laten horen in Ahoy, voordat hij in mei als huidige titelhouder optreedt tijdens het Songfestival.

“Surprise Surprise”
Tijdens De Top 40 Awards gaf Kensington al aan iets heel speciaals te gaan doen tijdens de Vrienden van Amstel en nou en of ze dat deden. Naast dat zij hun bijzondere versie van Uncharted speelden, hadden zij nog een verrassing in petto. Ineens was daar namelijk Di-rect! De band was niet aangekondigd op de line-up, maar stond klaar samen met Kensington, koor en compleet orkest om een fantastisch ruige medley te spelen, die het dak van Ahoy deed wegwaaien. Wauw.

Eerste avond Vrienden van Amstel Live 2020

Jarig! “Het is een nacht”
Voor de 25ste verjaardag van “Het is een nacht” van Guus Meeuwis, maakte hij samen met Kraantje Pappie speciaal voor de Vrienden van Amstel een remake hierop. En hoe leuk is het, dat de twee ook tijdens dit evenement vrienden zijn geworden? Gisteren was de première van nacht en ondanks de nieuwe sound, zong heel Ahoy het nummer al uit volle borst mee.

Eerste avond Vrienden van Amstel Live 2020
Eerste avond Vrienden van Amstel Live 2020

Niet te houden
Gooi Chef’special en Typhoon bij elkaar en je hebt een zaal vol: reggae, ska, pop, rap, noem het allemaal maar op. Laat daar dan ook nog eens Sunnery James & Ryan Marciano samen met Kraantje Pappie bij los en je hebt een spectaculaire afsluiter! Samen maakten zij Ahoy nog een keertje even helemaal gek met hun versie van “Can’t Hold Us”

Eerste avond Vrienden van Amstel Live 2020
Eerste avond Vrienden van Amstel Live 2020

Nog 11 avonden lang zullen de Vrienden tot en met 28 januari spelen. Ben jij er ook een avondje bij?

Foto: Vrienden van Amstel Live

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!