VANITY 6 - NASTY GIRL - NO. 5 in 1982

- Columns

VANITY 6 - NASTY GIRL - NO. 5 in 1982

Prince is niet iemand die het moet hebben van zijn lengte. Waarschijnlijk dat hij daarom altijd een enorme drijfveer heeft gehad 'grote' dingen te doen. Los van zijn persoonlijke muzikale hoogstandjes heeft hij ook altijd zijn creatieve uitingen met anderen gedeeld. Soms gewoon uit geiligheid.

Begin jaren 80 haalde His royal Badness het in zijn hoofd om een damestrio te laten optreden in lingerie. Ze moesten van hem zingen over hun seksuele fantasieën. Prince’s verkering van dat moment, ene Jamie, zou de leadzangeres worden. Maar zij moest snel het veld ruimen toen Prince Roger Nelson bij de American Music Awards Denise Matthews tegenkwam. 
 
Prince vroeg deze actrice, die ook naaktmodel was, de artiestennaam Vagina aan te nemen. Dat ging haar iets te ver. Het werd Vanity. De 6 stond voor het aantal borsten in het trio. De tweede single was meteen raak: Nasty Girl. Vanity en haar vriendinnen kwamen naar Nederland voor een optreden in Toppop en ik mocht ze interviewen voor de radio. 
 
Vanity was een innemende schoonheid, die alle journalisten uitnodigde 's avonds mee uit te gaan in Amsterdam. Collega Mick Boskamp, toen nog van Hitkrant, hapte onmiddellijk toe. En kreeg na een geweldige avond als afscheid een dichte hotelkamerdeur voor zijn neus te zien. 

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in het Veronica Magazine