Tal van BN’ers op Ibiza

- Columns

 Luv'
Eriks Hitdossier - Erik de Zwart

De vaste lezer van mijn column weet dat Ibiza een favoriete bestemming is. En niet alleen van mij!

Tal van BN’ers vereren ’t mediterrane eiland met een bezoek. Of het nu schrijvers zijn (Saskia Noort, Kluun), acteurs (Gigi Ravelli, Dirk Zeelenberg) of tv-sterren (Wendy van Dijk, Patty Brard): ze hebben allemaal iets met Ibiza. Ik werkte in 1981 net bij Veronica toen ik er voor de eerste keer kwam. Het beroemde Café del Mar was net open, het dak boven discotheek Pacha was er nog niet.

In datzelfde jaar presenteerde ik Nederland Muziekland, waarbij een van de eerste locatie-uitzendingen ons naar de haven van Spakenburg bracht. Een keur aan Nederlandse artiesten kwam voorbij. Zo beleefde De Dijk zijn tv-première in die uitzending, net als Frank Boeijen. Het was tevens een afscheid voor een van de spraakmakendste meidengroepen in Nederland: als start van de uitzending voer ik met het trio Luv’ op een zeilbootje in de vorm van een klomp de haven in. Het was mijn eerste ontmoeting met José Hoebee, Patty Brard én Marga Scheide.

Die laatste woont al jaren op Ibiza en kom ik vaak tegen op het vliegveld. Hun grootste hit? You’re The Greatest Lover dat plaats 1 bereikte in 1978.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.