Coverafbeelding Chris Montez - No One Knew
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1974

Artiestinformatie

Geboortedatum   17-01-1943
Land   Verenigde Staten

Christopher Montanez werd geboren in Los Angeles als jongste zoon in een gezin van twintig kinderen en groeide op in Hawthorne in Californië. Op 19-jarige leeftijd scoorde hij hiermee zijn eerste en grootste hit voor het Top 40 tijdperk met Let's dance.

Wanneer het nummer ook een top 10-hit in Engeland is geworden, besluit Chris daar op tournee te gaan. The Beatles (destijds enkel nog bekend van hun eerste hit Love me do) stonden in zijn voorprogramma. Het succes in d ejaren zestig beelf beperkt tot een bescheiden, 1e Top 40 hit in 1966 met The more I see you dat later in diverse commercials wordt gebruikt.

In 1972 maakte Chris een comeback in Europa met enkele Spaans- en Engelstalige liedjes. Deze leverden hem enkele hits op in de Top 40 waarvan Ay no digas (met Raza) uit 1973, de grootste was met een 3e plaats, maar ook Loco por ti uit 1972 werd een Top 10 hit. Daarna is Chris Montez niet meer in de hitparade teruggekeerd.

In 1983 bracht hij nog een album uit met Spaanse nummers, maar dat wist geen potten te breken. Momenteel treedt Chris nog steeds op in het golden oldiescircuit.

Songtekst

[Instrumental]

Songinformatie

ArtiestChris Montez
 A-kant
Titel No One Knew
Lengte 02:30
Componist(en) Chris Montez, Billy Meshel
 B-kant
Titel Quantas Veces
Lengte 02:10
Componist(en) Chris Montez, Billy Meshel
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr CBS 1924


Positieverloop