Coverafbeelding Carly Simon - Coming Around Again
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   10 piekpositie
  •   166 punten
  •   1987

Artiestinformatie

Geboortedatum   25-06-1945
Land   Verenigde Staten

Carly werd geboren in New York in 1945. In 1964 had het duo een klein hitje in de Verenigde Staten met Winkin' blinkin' and nod. In 1971 kwamen Simons eerste twee soloalbums uit, Carly Simon en Anticipation. Ze won dat jaar de Grammy Award voor beste nieuwe artiest.

Carly trouwde met James Taylor op 3 november 1972. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren: Sarah Maria Taylor (Sally, 1974) en Benjamin Simon Taylor (Ben, 1977), beiden werkzaam in de muziekwereld en actief als achtergrondzangers op cd's en concerten van hun moeder. Het huwelijk strandde in 1983.

In 1972 verscheen haar derde album, No secrets, geproduceerd door Richard Perry. Het werd een succes, mede door de wereldwijde hit You're so vain, met de opvallende refreinregel "You're so vain, you probably think this song is about you". Het bleef lang een object van speculatie of dat nummer over een werkelijk bestaande van zichzelf vervulde man zou gaan, zij had relaties gehad met onder anderen Mick Jagger (die als achtergrondzanger te horen is), Kris Kristofferson, Cat Stevens en Warren Beatty. De laatstgenoemde noemde zijzelf als een van de drie mannen die haar tot het lied hadden geïnspireerd. In 2007 zei Beatty in een interview: "Let's be honest. That song was about me". Simon had in 1983 gezegd dat Beatty "zeker dacht dat het over hem ging - hij belde me en bedankte me voor de song".

Haar volgende twee albums, Hotcakes (1974) en Playing Possum (1975) waren successen, maar de meeste latere albums verkochten slecht. In 1977 had ze een hit met Nobody does It better, van de soundtrack van de Bondfilm The Spy Who Loved Me. Dat nummer werd een bescheiden Top 40 hit.

In 1980 zakte ze tijdens een optreden van uitputting ineen, waarna ze minder concerten gaf. Ook haar albums verkochten slechter en hits waren zeldzaam. In 1982 had ze een hit met het nummer Why, van de soundtrack van de film Soup for One. Het nummer werd geproduceerd door de discoformatie Chic. Vijf jaar later, in 1987, scoorde ze een hit met het nummer Coming Around Again uit de soundtrack van de film Heartburn. Het bijbehorende album werd platina in de Verenigde Staten, haar succesvolste album sinds de jaren zeventig. In 1988 nam ze het nummer Let the River Run op voor de soundtrack van de film Working Girl. Het werd zowel met een Grammy, een Golden Globe als een Oscar beloond. In 1989 had ze in Nederland een top tien hit met het nummer It's Hard to be Tender. De plaat was Veronica Alarmschijf op Radio 3 en bereikte de 6e positie in de Nederlandse Top 40. Dat was ook haar grootste hit.

In 1997 werd er borstkanker bij haar vastgesteld en werd ze geopereerd en behandeld met chemotherapie.In 2000 bracht ze het album The Bedroom Tapes uit, dat grotendeels thuis was geschreven en opgenomen in de jaren ervoor toen ze herstellende was van haar gezondheidsproblemen.

Songtekst

Baby sneezes
Mommy pleases
Daddy breezes in
So good on paper
So romantic
But so bewildering

I know nothing stays the same
But if you're willing to play the game
It's coming around again
So don't mind if I fall apart
There's more room in a broken heart

You pay the grocer
Fix the toaster
Kiss the host goodbye
Then you break a window
burn the Soufflé
Scream the lullaby

I know nothing stays the same
But if you're willing to play the game
It's coming around again
So don't mind if I fall apart
There's more room in a broken heart

And I believe in love
But what else can I do
I'm so in love with you

I know nothing stays the same
But if you're willing to play the game
It will be coming around again...

Songinformatie

ArtiestCarly Simon
 A-kant
Titel Coming Around Again (Theme From The Paramount Picture "Heartburn")
Lengte 3:31
Componist(en) Carly Simon
Producer(s) Russ Kunkell, Bill Payne, George Massenburg, Paul Samwell-Smith
 B-kant
Titel Itsy Bitsy Spider
Lengte 3:34
Componist(en) Carly Simon
Producer(s) Russ Kunkell, Bill Payne, George Massenburg
 
Platenlabel Arista
Catalogusnr 108 912
Album Coming Around Again


Positieverloop