Coverafbeelding Carly Simon - Nobody Does It Better
  • Statistieken
  •   4 weken
  •   31 piekpositie
  •   34 punten
  •   1977

Artiestinformatie

Geboortedatum   25-06-1945
Land   Verenigde Staten

Carly werd geboren in New York in 1945. In 1964 had het duo een klein hitje in de Verenigde Staten met Winkin' blinkin' and nod. In 1971 kwamen Simons eerste twee soloalbums uit, Carly Simon en Anticipation. Ze won dat jaar de Grammy Award voor beste nieuwe artiest.

Carly trouwde met James Taylor op 3 november 1972. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren: Sarah Maria Taylor (Sally, 1974) en Benjamin Simon Taylor (Ben, 1977), beiden werkzaam in de muziekwereld en actief als achtergrondzangers op cd's en concerten van hun moeder. Het huwelijk strandde in 1983.

In 1972 verscheen haar derde album, No secrets, geproduceerd door Richard Perry. Het werd een succes, mede door de wereldwijde hit You're so vain, met de opvallende refreinregel "You're so vain, you probably think this song is about you". Het bleef lang een object van speculatie of dat nummer over een werkelijk bestaande van zichzelf vervulde man zou gaan, zij had relaties gehad met onder anderen Mick Jagger (die als achtergrondzanger te horen is), Kris Kristofferson, Cat Stevens en Warren Beatty. De laatstgenoemde noemde zijzelf als een van de drie mannen die haar tot het lied hadden geïnspireerd. In 2007 zei Beatty in een interview: "Let's be honest. That song was about me". Simon had in 1983 gezegd dat Beatty "zeker dacht dat het over hem ging - hij belde me en bedankte me voor de song".

Haar volgende twee albums, Hotcakes (1974) en Playing Possum (1975) waren successen, maar de meeste latere albums verkochten slecht. In 1977 had ze een hit met Nobody does It better, van de soundtrack van de Bondfilm The Spy Who Loved Me. Dat nummer werd een bescheiden Top 40 hit.

In 1980 zakte ze tijdens een optreden van uitputting ineen, waarna ze minder concerten gaf. Ook haar albums verkochten slechter en hits waren zeldzaam. In 1982 had ze een hit met het nummer Why, van de soundtrack van de film Soup for One. Het nummer werd geproduceerd door de discoformatie Chic. Vijf jaar later, in 1987, scoorde ze een hit met het nummer Coming Around Again uit de soundtrack van de film Heartburn. Het bijbehorende album werd platina in de Verenigde Staten, haar succesvolste album sinds de jaren zeventig. In 1988 nam ze het nummer Let the River Run op voor de soundtrack van de film Working Girl. Het werd zowel met een Grammy, een Golden Globe als een Oscar beloond. In 1989 had ze in Nederland een top tien hit met het nummer It's Hard to be Tender. De plaat was Veronica Alarmschijf op Radio 3 en bereikte de 6e positie in de Nederlandse Top 40. Dat was ook haar grootste hit.

In 1997 werd er borstkanker bij haar vastgesteld en werd ze geopereerd en behandeld met chemotherapie.In 2000 bracht ze het album The Bedroom Tapes uit, dat grotendeels thuis was geschreven en opgenomen in de jaren ervoor toen ze herstellende was van haar gezondheidsproblemen.

Songtekst

Nobody does it better
Makes me feel sad for the rest
Nobody does it half as good as you
Baby, you're the best

I wasn't looking but somehow you found me
It tried to hide from your love light
But like Heaven above me
The spy who loved me
Is keeping all my secrets safe tonight

And nobody does it better
Though sometimes I wish someone could
Nobody does it quite the way you do
Why'd you have to be so good?

The way that you hold me
Whenever you hold me
There's some kind of magic inside you
That keeps me from running
But just keep it coming
How'd you learn to do the things you do?

And nobody does it better
Makes me feel sad for the rest
Nobody does it half as good as you
Baby, baby, darlin', you're the best

Baby, you're the best
Darlin', you're the best
Baby, you're the best
Baby, you're the best
Baby, you're the best
Baby, you're the best

Songinformatie

Dit lied is de soundtrack van James Bondfilm The Spy Who Loved Me uit 1977. Het was voor de eerste keer bij een James Bondfilm dat de soundtrack niet dezelfde titel kreeg als de film.
ArtiestCarly Simon
 A-kant
Titel Nobody Does It Better
Lengte 3:30
Componist(en) Carole Bayer Sager, Marvin Hamlisch
Producer(s) Richard Perry
 B-kant
Titel After The Storm
Lengte 2:46
Componist(en) Carly Simon
Producer(s) Richard Perry
 
Platenlabel Elektra
Catalogusnr ELK 12.267
Album The Spy Who Loved Me (Original Motion Picture Score)


Positieverloop