Coverafbeelding Boef - Ratata
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2018

Artiestinformatie

Geboortedatum   28-02-1993
Land   Nederland

Boef werkt vooral samen met producer Monsif en maakt in 2015 indruk met zijn Zonamo-sessie. Hij weet je in een moordend tempo te pakken met zijn raps. Voorbeelden daarvan zijn de tracks Regen, Vliegen Door De Bocht, Jaar Geleden en Gewoon Boef.


In januari 2016 levert hij, samen met Ali B en Sevn Alias, de track Een Klein Beetje Geluk af. Vrij snel daarna verschijnt met SBMG en SEVN ook de track Freestyle. In de zomer rapt hij op de debuutsingle van Mafe, Niet Van Mij Alleen en later is hij ook te horen op Overal, een samenwerking met F1rstman en DJ Youss-F. Boef komt veelvuldig in opspraak doordat hij zich verzet tegen de politie. Vanwege overlast moet de rapper op 1 januari 2017 zijn woning in Tilburg verlaten.

In februari 2017 komen we de naam van Boef tegen op Tempo, de single van Jairzinho. Op 20 januari 2017 tekende de rapper een managementcontract bij Ali B's SPEC Entertainment en niet zonder succes: op 17 maart verschijnt zijn album Slaaptekort, dat in de eerste 24 uur na de release alle records op Spotify weet te breken. De tracks Salam en Habiba stijgen naar de hoogste posities in de streaminglijsten. Habiba staat uiteindelijk drie weken op de derde plaats van de Top 40 en wordt de meest succesvolle van zijn hits tot dan toe.


In mei 2017 werkt hij samen met Ronnie Flex op de track Come Again waarmee Boef zelfs op nummer 2 weet te komen. Ook werkt hij mee aan Krantenwijk, een track op het tweede album van Lil Kleine. Met Ali B, Rolf Sanchez en RedOne staat hij in de zomer ook met Voy A Bailar in de Top 40. In september verschijnt de naam van Boef bij de nieuwe single van Sevn Alias, Patsergedrag. Aan het eind van het jaar maakt hij met Frenna een nieuwe versie van Op Me Monnie, dat eerder door Famke Louise werd uitgebracht en ook brengt hij met Littekens een eigen nieuwe track.

Boef staat er om bekend om negatief in de publiciteit te komen. Dat gebeurt ook eind 2017 als hij twee behulpzame vrouwen 'kechs' noemt. Tijdens Eurosonic biedt hij op het podium zijn excuses aan en die verontschuldiging verwerkt hij ook in de single Antwoord. Ook is hij te horen op Slow Down, de track van Dimitri Vegas en Like Mike voor de film Patser. Eind maart brengt hij zijn levensverhaal op het nummer Sofiane. Later scoort hij met Draai Het Om een Top 40-hit. In juni is Boef te horen op twee nieuwe tracks: Drama (met Bizzey) en Lit (met SBMG) waar hij in juli zijn stempel drukt op Miljonair (van $hirak). Begin oktober brengt hij via Ratata weer een eigen single uit. Later die maand maakt hij met Frenna, Madam Julie en Kaeh het nummer Speciaal.

In 2019 verschijnt er met 93 een nieuw album van de rapper. Terug Naar Toen wordt dan opgepikt als één van de populaire tracks. Ook wordt hem in januari een rijontzegging opgelegd van anderhalf jaar nadat hij in 2016 met 300 kilometer per uur over de snelweg reed. Ali B staat in maart weer in de Tipparade met Sneaky Money, een samenwerking met Ali B en Chivv. In april dropt hij met Allang Al Niet Meer een volgende eigen track. Jack $hirak produceert in juni zijn samenwerking met Dopebwoy, Guap waar Srno dat doet op TikTok, dat weer een track van Dopebwoy is. Ook is Boef te horen op het album Fastlife van Lijpe via zijn bijdrage op de track Als Het Fout Gaat voordat er op de valreep van 2019 met Kofferbak weer een eigen track verschijnt. Ook maakt hij dan met Glades en Lijpe de track Nu Heb Ik Paper.

Zijn nieuwste track in 2020, Memories, brengt hem terug naar de straten van Saint-Denis, de voorstad van Parijs waar hij opgroeide. Tijdens de coronacrisis maakt hij de track Quarantaine Sessie #1. Treinstation, dat in mei verschijnt, komt van niets op 1 in de Streaming Top 40. Twee weken later gebeurt dat ook met zijn samenwerking met Ashafar, Nooit Meer Thuis. Tout Est Bon, de track die hij in juli dropt, is een samenwerking met Numidia. In de eerste 24 uur na de release wordt het nummer 679.000 keer aangeklikt op Spotify en dat is een record. Op 10 juli verschijnt het derde album van de rapper, Allemaal Een Droom. Eind augustus werkt hij mee op Champagne Papi, een track met Dopebwoy, 3robi en Srno waar hij ook te horen is op Latest van Qlas & Blacka.
In september 2021 werkt hij mee aan de track Tot Laat samen met Ashafar en Srno. Samen met Dopebwoy werkt hij in november mee aan de track Domme Invest van Chivv. In het voorjaar van 2022 dropt hij samen met $hirak, Cristian D, Bilal Wahib en Ronnie Flex de single Als Je Bij Mij Blijft. Herkenbaar is de sample die gebruikt is van het nummer Around The World van ATC. In juli 2022 werk hij samen met Numidia, Cristian D en Diquenza aan de single Flexen. Halverwege november laat hij weer solowerk horen met de single Ff Ademen Jij. Maar liefst twee singles dropt hij in januari 2023. Samen met Cristian D de single Probleem en met KA de single Natte Sokken. Een maand brengt hij al de opvolger Herinnering samen met Lil Kleine. In mei werkt hij samen met $hirak Cristian D en Lil Kleine aan de single Pornstar Martini.

Songtekst

Ey, 't is gewoon Boef, man, nog steeds
Ey, ey, ey, ey

Soms denk ik: fuck die rap
Het is nu allemaal oké
'k Heb een millie op de bank
En ben onderweg naar twee
Zoveel chimeids en ik leef
Met ballonnen in een space
Doe een trio elke week
Maar dat komt door de fame
Rook een assie en ik ontspan
Broer, ik luister God's Plan (Drake)
Die mensen achter mij
Daar doe ik dit voor man
Brakka's in m'n eentje
Ja, die tijd die was gestoord man
Loeren op je hop
En we gaan naar binnen voor plant (Wierie)
En als ik voortplant
Hoop ik op een jongen (Jongen)
Niet getekend, fuck je label, broeder
Ik word niet gedwongen
Tjongejonge, maakte sprongen
Maar ben onderaan begonnen
Ik heb tonnen en kan zonnen nu
Ergens rond de evenaar
Nog steeds is dat een beetje raar
Dus zie me mediteren
Is je zusje in de club
Haal haar weg, epileren (Loesoe)
Dit is voor de straten
En voor de gedetineerden (Streets)
En op mij moet je niet haten, neef
Van mij kan je iets leren (Ha)
Zeg hem: volg
Ik lig undercover in die Golf
Ben die hele dunne jongen
Maar mijn zakken die zijn mollig
Focken met mijn doekoe
Op mijn ma, je wordt gekolfd (Beng)
Jullie zijn niet op niveau
Jullie schapen, ik de wolf, awoe

Geen geld is die shit die mij para maakt
Vandaag draaien maar, bro, hoe zit je tamara
Gewoon Boef en die bitches zeggen: ratata
'k Loop langs en mensen pakken camera's

Geen geld is die shit die mij para maakt
Vandaag draaien maar, bro, hoe zit je tamara
Gewoon Boef en die bitches zeggen: ratata
'k Loop langs en mensen pakken camera's

Kijk, je kan alles bereiken
’t Maakt niet uit waar je geboren wordt (Maakt niet uit)
Ik ben in het veld
En zie getallen als een scorebord (Snap je)
Mannen zijn op liquis, maar
Als ze dan verhoren wordt
Zijn ze Harry Potter, want
Ze bekennen vol de moord
En Iszi nam die bocht te kort
Belandde in de greppel
Moet hem peren, show in Meppel
In de auto op een Apple
Rappers vragen mij om battle
Jij wilt niet dat ik je tackel (Nee)
Want je bent niet van mijn level
Ga maar chillen met mijn exen
Laatst was ik met Yas
Ik moest shoppen voor een bloes (Woo)
Mijn chain is heavy metal, want
Je weet ik maak floes (Doekoe)
Shows worden gerockt, bro
Moët wordt gepopt, bro (Pop)
Op school was ik een punk
Tijdje later dacht ik: fuck school
Is dit mijn country
Want mijn paspoort zegt van niet
Ik kocht laatst weer effe Prada
Want die patta is klassiek
Ik moest hardcore op de fiets
Maar die jongen die had plannen
Ik had liefde voor muziek
En ik koos hiphop als mijn genre
Maar goed

Geen geld is die shit die mij para maakt
Vandaag draaien maar, bro, hoe zit je tamara
Gewoon Boef en die bitches zeggen: ratata
'k Loop langs en mensen pakken camera's

Geen geld is die shit die mij para maakt
Vandaag draaien maar, bro, hoe zit je tamara
Gewoon Boef en die bitches zeggen: ratata
'k Loop langs en mensen pakken camera's

Songinformatie

ArtiestBoef
Titel Ratata
Lengte 2:50
Producer(s) Noel Woldai
Platenlabel Boefmusic
Catalogusnr digital download
Releasedatum 04-10-2018


Positieverloop