Coverafbeelding Ronnie Flex & Boef - Come again
  • Statistieken
  •   13 weken
  •   2 piekpositie
  •   218 punten
  •   2017

Artiestinformatie

Geboortedatum   16-04-1992
Land   Nederland

Ronnell Plasschart wordt in 1992 geboren en begint op zijn 14e met het schrijven van nummers. Tijdens zijn studie aan de popacademie speelt Diggy Dex, één van zijn leraren, muziek door naar Gers Pardoel. Die vraagt Ronnie Flex mee te werken aan zijn debuutalbum, De Wereld Is Van Jou. Ook stond hij in het voorprogramma van Pardoel.

In 2012 staat Flex, samen met onder meer Yellow Claw, voor het eerst in de Top 40. Nooit Meer Slapen bereikt de 38e plaats. Een jaar later verschijnt zijn eerste eigen single, Tankstation. Ook wordt Onder Je Lokken uitgebracht, dat afkomstig was uit de film ‘Feuten Het Feestje’.

In november van 2014 verschijnt het debuutalbum van de rapper, De Nacht Is Nog Jong Net Als Wij Voor Altijd Met de single Zusje, samen met Mr Polska, scoort Flex zijn tweede Top 40-hit.

In 2015 is Flex te horen op Ravotten, dat op het album van Mr. Polska is te vinden. Ook levert hij bijdragen aan het album New Wave, waarvan de samenwerking met Lil' Kleine op Zeg Dat Niet drie weken in de Top 40 komt. Later wordt Drank & Drugs, opnieuw met Lil' Kleine, door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash. Eind juni staat het nummer op de eerste plaats in de Top 40.
Halverwege juni duikt zijn naam op als producent en schrijver van Laten Gaan, het nummer waaraan zijn vaste dj Monica Geuze en de rappers Abira, Frenna, Mafé en Emst meewerken.
In het najaar werkt hij opnieuw samen met Mr. Polska op het nummer Niemand. Die track wordt gebruikt in de Nederlandse film Popoz, naar de gelijknamige Comedy Central-serie. Terwijl Niemand onderweg is naar de hoogste regionen van de Top 40 groeit ook het succes van de track Investeren In De Liefde. Ondertussen levert hij voor het album van SFB een bijdrage op Nu Sta Je Hier.

In januari 2016 komt Wij Zijn Altijd binnen in de Top 40. Daarmee wordt Ronnie Flex de zesde Nederlandse act met drie gelijktijdige Top 40-hits. Met Niet Omdat Het Moet, zijn samenwerking met Lil' Kleine, brengt hij al halverwege februari zijn vierde hit van het jaar in de lijst. Eind februari wordt 1, 2, 3, zijn samenwerking met diezelfde Lil' Kleine, door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash, dat twee maanden later een vervolg krijgt met Mist & Regen. In oktober brengt Ronnie Flex de solo-single Plek Als Dit uit. In de laatste dagen van 2016 verschijnt Energie dat hij samen met Frenna opnam. De track groeit uit tot zijn grootste succes in ons land.In april 2017 levert hij, samen met Jonna Fraser, het nummer Party af als thema van Totally Summer. Vooruitlopend op zijn nieuwe album verschijnt in mei een samenwerking met Boef, Come Again, dat in de Top 40 de tweede plek weet te bereiken. Ook werkt Flex weer samen op het nieuwe album van Lil Kleine. Loterij groeit uit tot één van de populaire tracks.

Op 30 juni 2017 verrast hij met zijn tweede eigen studioalbum, Rémi. Van dat album wordt Is Dit Over (met Tabitha) één van de nummers die veelvuldig gestreamd wordt. Ook levert hij op de track Lovely Body een aandeel op het album 77 Nachten van SFB. In december verschijnt Blijf Bij Mij, een bewerking van Dilemma (van Kelly Rowland en Nelly), die hij met Maan opneemt. Op het moment dat die track in de Top 40 binnenkomt brengt hij met 4/5 al weer een volgende single uit.

Begin 2018 werkt Ronnie mee aan Slow Down, de track van Dimitri Vegas, Like Mike en Quintino bij de film Patser. Niet veel later brengt hij met SFB de track One Time uit. In maart zet hij een Nederlands Spotify-record op zijn naam als Fan, zijn samenwerking met Famke Louise, in de eerste 24 uur totaal 650.000 keer wordt aangeklikt. Eind maart verschijnt zijn album Nori waarvan Non Stop meteen wordt opgepakt als populairste track. Twee maanden later is hij met Dyna en Frenna te horen op Pull Up. Flex noemde Omarm, de top 10-hit van Bløf uit 2003, één van de mooiste Nederlandstalige nummers ooit gemaakt. In juni verschijnt de versie die hij samen met de Zeeuwse band heeft opgenomen, Omarm Me. Nog geen maand later verschijnen ook samenwerkingen met Ali B (Meli Meli), Idaly (Wine Slow), $hirak (Miljonair) en Bizzey (Maria).

Halverwege september overtreft hij de Top 40-prestaties van Ali B waarna Ronnie zich de meest succesvolle Nederlandse rapper aller tijden mag noemen. Ronnie Flex laat weten dat hij in 2019 vader gaat worden. Ondertussen wordt in december duidelijk dat hij al een tijdje een relatie heeft met Famke Louise op het moment dat hun duet Alleen Door Jou verschijnt en hij daarmee zijn 21e Top 40-hit pakt.

In februari 2020 duikt zijn naam op via een samenwerking met Tabitha, Zeldzaam. Niet veel later is hij ook, samen met Frenna en Snelle, te horen op Venus. Diezelfde Snelle maakt met hem ook De Schuur.

Aan het begin van 2021 slaat hij de handen ineen met Bilal Wahib en samen brengen ze de track 501. In mei 2021 brengt hij samen met Emma Heesters de track Alles Wat Ik Mis uit. In juli 2021 is het de track Goed Genoeg die hij samen met Yade Lauren dropt. Vier weken later verschijnt ook een nieuwe samenwerking met Jack $hirak en Lil Kleine; Uhuh waarop ook Yssi SB te horen is. In september bundelen Ronnie, Emma Heesters en Trobi de krachten en droppen ze de track Meisje Zonder Naam. In oktober laten Ronnie en Cho hun kunsten horen op de track Overbodig van Tabitha.
In het voorjaar van 2022 werkt hij samen met Sigourney K. en droppen ze het nummer Honderd SMSjes. Halverwege mei 2022 dropt hij samen met $hirak, Cristian D, Bilal Wahib en Boef de single Als Je Bij Mij Blijft. Herkenbaar is de sample die gebruikt is van het nummer Around The World van ATC. In september scoort hij met Terug Bij Af, een samenwerking met Flemming, zijn 27e Top 40-hit. In dezelfde maand dropt hij ook de single Adrenaline de wereld in. De single is het resultaat van zijn samenwerking met Kris Kross Amsterdam en zangeres Zoë Tauran. Op de valreep van 2022 brengt hij samen met Trobi en Bilal Wahib de single Love Song uit.
In februari 2023 is hij te horen op de single Baddie. Een samenwerking met $hirak, KM, Cristian D en Emms. In april 2023 dropt hij samen met La Fuente en Kraantje Pappie de single Doe Me Dansje.

Songtekst

Hoe laat kan het zijn, baby
Binnenkort ben je mijn baby
Je hebt de wickedest whine, baby
Ik ken je sinds klein van het schoolplein
Ik kan het zijn, baby
Binnenkort ben je mijn baby
Je hebt de wickedest whine, baby
Hoe moeilijk kan het zijn, baby

Al die bitches hier doen haar na
Ze zegt: come again, ze zegt: ja
O, jij weet dat dit je goed staat
Daarom doen ze je na
Maar, meisje, kom maar mee, dit is wat je wou
Alleen mij is het van wie je houdt
De manier hoe je kijkt, je bent zo goud
O nee, ik heb nog nooit zoiets gezien zoals bij jou

Ey, Valentino
Hakken en dat shirt met die rottweiler
Ze maakt me moe
Maar voor haar wil ik opblijven
We gaan in zee
Ik hoef haar niet te omzeilen
Ze vraagt: wat staat me beter
Krullen of stijlen (Allebei)
Je bent mooi hoe je bent dame (Mooi)
Ik ben even weg
Maar, schatje, please, denk aan me
Wat eten we vanavond
Ik denk paarse
Undercover
Haar zie je niet met pers praten
Die hele man
Ja, ik ben die
Dames spelen zoet als snoep
Maar ik ken die
Type dames
Hoeft me niets te vragen
Ik pak liever stapels
Dat is logisch, snap je (Logisch)

Met haar in mijn Range
Heb 'r hoog zitten (Hoog)
Liefde maakt blind
Heb een hoop brillen (Hoop)
Ze doen haar na
Kan haar kloon vinden
Moet nog even 'n paar gesprekken
Uit mijn phone wissen

Hoe laat kan het zijn, baby
Binnenkort ben je mijn baby
Je hebt de wickedest whine, baby
Ik ken je sinds klein van het schoolplein
Ik kan het zijn, baby
Binnenkort ben je mijn baby
Je hebt de wickedest whine, baby
Hoe moeilijk kan het zijn, baby

Al die bitches hier doen haar na
Ze zegt: come again, ze zegt: ja
O, jij weet dat dit je goed staat
Daarom doen ze je na
Maar, meisje, kom maar mee, dit is wat je wou
Alleen mij is het van wie je houdt
De manier hoe je kijkt, je bent zo goud
O nee, ik heb nog nooit zoiets gezien zoals bij jou

Oh yeah
Baby girl, ik zie je
Dus voor jou
Staan al die jongens in de file
Wat is je naam
Is het Yasmine of Khadija
En het is jij of je vriendin
Ik kan niet kiezen, yeah
Of we kunnen met z'n drieën
Vliegen naar de after
Kun je zakken door je knieën
Kun je heel de nacht gaan
Ja, je zusje kent het tempo
Ja, ze schudt het fasta
Ja, je ziet me in de fissa
Met mijn winterjas aan
Enorme affoe in m'n cup
Saw mi see mi dansa
Girl, whine for ya blocka
When they see them na-nah
Send me love, mi girl
Aight, keep her wet like watah
Ze zei: kan je voor me zakken
Ze zei: yaga-jaja

Hoe laat kan het zijn, baby
Binnenkort ben je mijn baby
Je hebt de wickedest whine, baby
Ik ken je sinds klein, sinds het schoolplein
Ik kan het zijn, baby
Binnenkort ben je mijn baby
Je hebt de wickedest whine, baby
Hoe moeilijk kan het zijn, baby

Songinformatie

ArtiestRonnie Flex,
Boef
Titel Come Again
Lengte 3:19
Producer(s) Boaz van de Beatz, Afro Bros, Ronnie Flex
Platenlabel TopNotch
Catalogusnr digital download
Releasedatum 10-05-2017


Positieverloop