Coverafbeelding Ariana Grande - Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored

Ariana Grande

Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored

  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   26-06-1993
Land   Verenigde Staten

De Amerikaanse zangeres Ariana Grande-Butera begint haar loopbaan als actrice in de musical 13 en de serie Victorious. Ondertussen plaatst ze op YouTube verschillende covers, waaronder die van Only Girl (In The World) (Rihanna) en Hurt (Christina Aguilera).

Hoewel er in 2011 al een nummer van haar verschijnt (Put Your Hearts Up) wordt The Way (samen met Mac Miller) in het voorjaar van 2013 haar doorbraak. In de Top 40 komt het nummer op de 28e plaats terecht. De opvolger, Baby I, blijft steken in de Tipparade en is eveneens een voorloper van haar debuutalbum Yours Truly dat eind augustus verschijnt.

Problem en Break Free (met Zedd) zijn hits, afkomstig van haar tweede album, My Everything. Ondertussen maakt ze samen met Jessie J en Nicki Minaj de track Bang Bang. In december verschijnt er, net als in 2013, een kerstnummer van de zangeres, Santa Tell Me. Op dat moment staat de zangeres met vier singles tegelijk in de Top 40 - een prestatie die alleen Dave Berry eerder wist te leveren. Sandra van Nieuwland wist dat te overtreffen met vijf gelijktijdige noteringen.

Terwijl Love Me Harder (met The Weeknd) nog in de Top 40 staat is in februari 2015 One Last Time haar zevende Top 40-hit.

Pas in november komt er een opvolger van die track met Focus. En dat is een track die afkomstig is van haar aanstaande album Moonlight. Ook leent ze, samen met Meghan Trainor, haar stem aan Boys Like You van Who Is Fancy.

In 2016 werkt Ariana Grande samen met Nathan Sykes als ze van één van zijn nummers, Over And Over Again, een duet maken. Op 20 mei verschijnt haar derde album Dangerous Woman, waarvan de titeltrack twee maanden voor die release verschijnt. De opvolger, Into You, wordt haar tiende hit in de Top 40. In augustus wordt Side To Side, haar samenwerking met Nicki Minaj, haar nieuwe single. Voor de film Sing neemt ze met Stevie Wonder het duet Faith op.

In 2017 werkt Ariana Grande, samen met Young Thug en Pharrell Williams, mee aan de nieuwe single van Calvin Harris, Heatstroke. Op 22 mei pleegt een terrorist een aanslag aan het einde van haar concert in Manchester. Daarbij komen 22 mensen om het leven. Grande geeft op 4 juni een benefietconcert ter nagedachtenis aan de slachtoffers en als steun voor de getroffenen. Daarna hervat ze haar Dangerous Woman Tour die eind september wordt besloten na 77 concerten.


Na een half jaar stilte verschijnt er op 20 april 2018 weer een nieuwe track van Ariana Grande, No Tears Left To Cry. Die track wordt door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. Op 17 augustus verschijnt haar vierde studioalbum, Sweetener. Vooruitlopend op dat album verschijnt Bed, een samenwerking met Nicki Minaj. Ook verschijnt een track van Grande die niet op dat album zal staan maar op dat van Troye Sivan: Dance To This. Niet veel later verschijnen twee samenwerkingen met Nicki Minaj: The Light Is Coming en Bed. God Is A Woman is in juli de tweede officiële single van Sweetener. Kort na de release van dat album blijkt Breathin één van de populairste nummers te zijn. Kort voordat ze begin november de video bij die track uitbrengt dropt ze met Thank U, Next al weer een volgende single. In december verschijnt het nummer Imaginem een eerbetoon aan haar overleden ex-vriendje Mac Miller die dat woord op zijn arm had getatoeëerd.


Ariana Grande begint 2019 met de release van een nieuwe track, 7 Rings. Eind februari, kort na de release van haar album Thank U, Next, weet ze in de Verenigde Staten met drie hits de complete top 3 te bezetten. Dat was sinds 1964 met The Beatles niet meer voorgekomen. Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored is de volgende track van het album waarvan een video wordt uitgebracht. Eind maart maakt ze met Victoria Monét, die meeschreef aan onder meer 7 Rings en Thank U, Next, het nummer Monopoly (A Thank U To Them Fans). In augustus, de maand dat ze twee shows in de Amsterdamse Ziggo Dome geeft verschijnt haar volgende track, Boyfriend.

In september verschijnt de titeltrack van de film Charlie's Angels die in november in de bioscopen gaat draaien. Ariana maakte dat nummer samen met Lana Del Rey en Miley Cyrus. In oktober werkt ze mee aan een nieuwe versie van Good As Hell, de track waarmee Lizzo op dat moment een top 20-hit te pakken heeft in de Verenigde Staten.Op 8 mei 2020 brengt ze Stuck With U uit, een samenwerking met Justin Bieber. Twee weken later is er de volgende samenwerking, nu met Lady Gaga, op Rain On Me. Het zesde album van Grande is Positions en verschijnt op 30 oktober 2020. Een week voor die release verschijnt de titeltrack als single en wordt 34+35 de tweede single. Die track krijgt later een remix met daarop ook Megan Thee Stallion en Doja Cat. Aan het einde van het jaar is ze te horen op Oh Santa, een samenwerking met Mariah Carey en Jennifer Hudson.
In 2021 werkt ze mee aan het nummer Save Your Tears (Remix) van The Weeknd. Aan het einde van het jaar heeft ze een rol in de Netflix film Don't Look Up, waarin ook acteurs als Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio en Meryl Streep te zien zijn. Samen met tegenspeler Kid Cudi levert ze de gelijknamige soundtrack af.
In februari 2023 brengt ze samen met The Weeknd de single Die For You Remix uit.

Songtekst

You got me some type of way
Ain't used to feelin' this way
I do not know what to say (Yeah, yeah)
But I know I shouldn't think about it

Took one fuckin' look at your face
Now I wanna know how you taste
Usually don't give it away (Yeah, yeah)
But you know I'm out here thinkin' 'bout it

Then I realize
She's right there
And I'm at home like
Damn, this ain't fair

Break up with your girlfriend
Yeah yeah, cause I'm bored
You could hit it in the mornin'
Yeah yeah, like it's yours
I know it ain't right
But I don't care (Care)
Break up with your girlfriend
Yeah yeah, cause I'm bored

This shit always happen to me (Yeah)
Why can't we just play for keeps
Practically on my knees (Yeah, yeah)
But I know I shouldn't think about it

You know what you're doin' to me
You're singin' my songs in the streets, yeah, yeah
Actin' all innocent, please
When I know you out here thinkin' 'bout it

Then I realize
She's right there
And I'm at home like
Damn, she can't compare

Break up with your girlfriend
Yeah yeah, cause I'm bored
You could hit it in the mornin'
Yeah yeah, like it's yours
I know it ain't right
But I don't care (I don't care)
Break up with your girlfriend
Yeah yeah, cause I'm bored

With your girlfriend, girlfriend, girlfriend, girlfriend
With your girlfriend
With your girlfriend, girlfriend, girlfriend, girlfriend

You could say I'm hatin' if you want to
But I only hate on her cause I want you
Say I'm trippin' if you feel like
But you without me ain't right (Ain't right)

You could call me crazy 'cause I want you
And I never even ever fuckin' met you
Say I'm trippin' and it ain't right
But you without me ain't nice (Ain't nice, yeah)

Break up with your girlfriend (With your girlfriend)
Yeah yeah, cause I'm bored
You could hit it in the mornin' (Hit it in the mornin', yeah, yeah, yeah)
Yeah yeah, like it's yours
I know it ain't right
But I don't care (Care)
Break up with your girlfriend (With your girlfriend)
Yeah yeah, cause I'm bored

With your girlfriend, girlfriend, girlfriend, baby, girlfriend
With your girlfriend
With your girlfriend, girlfriend, girlfriend, girlfriend
With your girlfriend

Songinformatie

ArtiestAriana Grande
Titel Break Up with Your Girlfriend, I'm Bored
Lengte 3:10
Componist(en) Ariana Grande · Max Martin [= Karl Martin Sandberg] · Ilya Salmanzadeh · Savan Kotecha · Kandi Burruss · Kevin Briggs
Producer(s) Max Martin, Ilya Salmanzadeh
Engineer(s) Sam Holland / Technische assistentie: Cory Bice, Jeremy Lertola
Mixage Serban Ghenea / Assistent mix: Sam Holland
Platenlabel Republic Records
Catalogusnr digital download [albumtrack]
Hoogste positie UK 1
Hoogste positie US 2
Album Thank U, Next


Positieverloop