Coverafbeelding André Rieu - The Last Rose
  • Statistieken
  •   7 wkn Tipparade
  •   1996

Artiestinformatie

Geboortedatum   01-10-1949
Land   Nederland

Het muzikale bloed stroomde bij André Rieu al op jonge leeftijd door de aderen. Zijn vader was dirigent van het Maastrichts Symfonie Orkest. Al op zijn vijfde nam hij de viool ter hand waarna hij vanaf 1968 studeerde op het conservatorium in Maastricht.


In 1978 richt hij, ook vanuit zijn voorliefde voor salonmuziek, het Maastrichts Salonorkest op. In 1993 staat de live-uitvoering van Hieringe Biete drie weken in de Top 40. Ondertussen was Rieu al bezig met een ander orkest, het Johann Strauss Orkest, dat hij in 1987 had opgericht. In 1994 weet hij met The Second Waltz een hit te scoren. Met 28 weken in de Top 40 en een vierde plaats staat het nummer 25 jaar later nog steeds bij de 65 grootste hits die de Top 40 ooit heeft gekend.


Rieu weet met Geen House Maar Strauss en Strauss Party nog twee klassieke impulsen aan de Top 40 te geven. Het album Strauss & Co wordt het best verkochte album van 1995 en staat wekenlang op de eerste plaats van de albumlijsten.

De orkestleider tourt succesvol over de wereld en in 2009 scoren zijn concerten zelfs beter dan die van Beyoncé, Britney Spears en Metallica. Dat jaar is zijn tournee ook goed voor bijna 100 miljoen dollar. In Nederland geeft hij sinds 2005 een concertserie op het Maastrichtse Vrijthof.


In 2019 steekt hij het Nederlands Vrouwenelftal een hart onder de riem door met Jan Smit, John de Bever en Jack van Gelder de single Wij Zijn Nederland te maken.


Songtekst

[instrumentaal]

Songinformatie

ArtiestAndré Rieu
Platenlabel Mercury

Positieverloop