Vandaag: P!nk bewondert Davina Michelle

- Vandaag

 P!nk Davina Michelle
Vandaag: P!nk bewondert Davina Michelle

Op 26 oktober zet het YouTubekanaal van het Amerikaanse modetijdschrift Glamour een video online waarin P!nk reageert op covers van haar nummers.

De eerste cover die in het filmpje voorbijkomt, is What About Us, gezongen door de 21-jarige Davina Michelle. Een jaar na haar deelname aan het vijfde seizoen van Idols was zij een eigen YouTubekanaal gestart, waarop ze wekelijk eens cover van een bekende hit zong. In haar eerste video op 3 april 2017 zong ze Rockabye van Clean Bandit en op 21 augustus was in haar elfde video What About Us van P!nk aan de beurt. Op het moment dat P!nk het filmpje onder ogen kreeg, was het al bijna 200.000 keer bekeken.

P!nk is ondersteboven van Davina’s vertolking. “Holy shit. Wie is dit? Dat is beter dan ik ooit zal klinken,” zegt ze terwijl het filmpje aanstaat. Na afloop gaat ze verder: “Nu weet ik pas hoe het eigenlijk zou moeten klinken. Is zij een uitvoerend artiest die platen opneemt en uitbrengt?” Nadat iemand op de achtergrond antwoordt: “Niet dat ik weet,” zegt P!nk: “Oké, dat moet dan snel veranderen”. Meteen daarna is de reactie van Davina zelf te zien die uiteraard helemaal uit haar dak gaat en P!nk heel erg hartelijk bedankt.

Na deze video kwamen Davina’s leven en carrière in een achtbaan. Ze mocht direct optreden in De Wereld Draait Door en veel radio- en televisieoptreden zouden volgen. Een jaar na P!nks filmpje was haar YouTubekanaal gegroeid van 12.000 naar meer dan 400.000 abonnees en haar cover van What About Us was inmiddels al meer dan 10 miljoen keer bekeken. In september 2018 brak ze definitief door bij het grote publiek dankzij haar deelname aan Beste Zangers. Dankzij dat programma scoorde ze de monsterhit Duurt Te Lang, die tussen november 2018 en januari 2019 elf weken lang op nummer 1 stond. Het werd de langst genoteerde nummer 1-hit van een solozangeres uit de Top 40-geschiedenis, al werd dat record een jaar later weer gebroken door Dance Monkey van Tones And I.

Op 11 augustus 2019 werd de cirkel van P!nk en Davina Michelle helemaal rond toen Davina mocht optreden in het voorprogramma van de Amerikaanse zangeres op het Malieveld in Den Haag. Op die dag ontmoetten de twee sterren elkaar voor het eerst in levenden lijve en uiteraard gingen de twee samen op de foto. Die foto deelde Davina natuurlijk vol trots met haar fans op sociale media.

Op deze dag zijn onder meer Guy Sebastian (1981) en Dotan (1986) jarig.

De nummer 1-hits van 26 oktober:
2002: The Ketchup Song (Asereje)- Las Ketchup
2013: Happy- Pharrell Williams
2019: Dance Monkey- Tones And I