Vandaag: One Kiss begint aan recordreeks

- Vandaag

 Dua Lipa Calvin Harris
Vandaag: One Kiss begint aan recordreeks

Op 28 april 2018 komt One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa op nummer 1. De track zou een nieuw record weten neer te zetten in de Top 40.

In 2017 werd al aangetoond dat nummers steeds vaker in staat zijn om de Nederlandse hitlijst langdurig aan te voeren. Zo pakte Ed Sheeran het record door met Shape Of You voor 15 weken de Top 40 aan te voeren. Luis Fonsi en Daddy Yankee evenaarden direct daarna de prestatie met Despacito. In 2018 wordt de langste periode op nummer 1 nog wat verder opgerekt door Calvin Harris en Dua Lipa die er samen 16 weken van maken met hun One Kiss. De single hield het uiteindelijk 28 weken vol in de Top 40 en kreeg daardoor een plek bij de 26 grootste Top 40-hits aller tijden.

Het initiatief voor de samenwerking met Lipa kwam van Harris zelf. Hij kende Dua Lipa al voordat ze wereldwijd wist door te breken met New Rules. De dj en producer had de voorafgaande periode wat meer experimenteel werk afgeleverd, onder meer ook met het album Funk Wav Bounces Vol 1. “Ik wilde nu weer echte dancemuziek maken. Het leek me dan ook een prima gelegenheid om een houseachtige track met haar te maken”, zo bekende hij aan Complex. “Ik weet altijd wat ik wil horen. Ik herken het bepaalde gevoel en op voorhand weet je dan ook wel of het gaat lukken”, zo vertelt hij over de keuze voor de zangeres. Harris pakte de telefoon en vroeg aan Lipa of ze op korte termijn plannen had om naar Los Angels te komen zodat de twee samen iets in de studio konden maken. “Ik had zoiets van ‘dat ga ik zeker leuk vinden. Ik tour en zal een dezer dagen in LA zijn’. Daarna ging ik naar de studio en gebeurde het”, zo vertelde de Britse zangeres aan ABC. Lipa vindt de dj en producer ook bijzonder omdat hij zelden twee keer hetzelfde doet. “Alles is permanent in beweging en je moet nooit bang zijn om wat te veranderen.” Tegenover Billboard vertelt ze dat zij en Harris elkaar perfect hebben aangevuld op One Kiss. Harris was daarbij de persoon van de details waar Lipa zich juist hard wilde maken voor de verhaallijn.

“Het was fenomenaal”, zo deelde Calvin op zijn beurt nadat hij Lipa in zijn huis mocht verwelkomen. Dua Lipa had maar een paar momenten nodig om het op te nemen. “Dit keer deed ik het helemaal zelf. Het was fijn en we dronken thee”, aldus de dj en producer die normaal gesproken ook gebruik moet maken van een geluidstechnicus voor de productie van zijn tracks. Na One Kiss weet Calvin Harris nog een aantal succesvolle tracks te produceren waardoor hij de meest succesvolle Britse man in de Top 40 weet te worden vóór onder meer Ed Sheeran en Robbie Williams. Uit het Verenigd Koninkrijk wisten alleen The Rolling Stones en The Beatles succesvoller te worden in ons land.

Op deze dag zijn onder meer Robin Schulz (1987) en Wilbert Pigmans (1992) jarig.

De nummer 1-hits van 28 april:
2001: DAMN (I THINK I LOVE YOU)- Starmaker
2007: TRANEN GELACHEN- Guus Meeuwis
2012: I FOLLOW RIVERS- Triggerfinger 2018: One Kiss- Calvin Harris & Dua Lipa