Vandaag: Lady A is geboren

- Vandaag

 Lady Antebellum
Vandaag: Lady A is geboren

Op 11 juni 2020 maakt Lady Antebellum bekend voortaan als Lady A door het leven te gaan.

In 2006 vormen Charles Kelley, Dave Haywood en Hillary Scott in Nashville de groep Lady Antebellum. De groep heeft vrijwel direct succes en weet met Need You Nowook de overstap naar de commerciële hitlijsten te maken. Ook in ons land wordt dat in 2010 een hit voor de countrygroep met een 7e plek als hoogst bereikte positie. De groep sluit het succesjaar af met vijf Grammy Awards.

Als er in 2020 veel ophef is rond ongelijkheid tussen rassen komt ook de naam Antebellum onder een vergrootglas. Het roept herinneringen op aan de architectuur van de landhuizen die in de periode voor de Amerikaanse burgeroorlog werden gebouwd. Die panden komen dus uit de tijd van de slavernij en die bewuste link wil de band zeker niet leggen. “We voelen ons beschaamd”, zo laat de band weten bij de aankondiging van een naamswijziging waarbij ze voortaan als Lady A. door het leven gaan.

Later levert die naam voor nog wat hobbels als Anita White claimt dat ze aanspraak kan maken op de naam Lady A. Zij zou een bedrag van tien miljoen dollar willen krijgen van het drietal die dat schikkingsvoorstel hebben afgedaan als ‘absurd’.

Op deze dag zijn onder meer Jorja Smith (1997) en Kodak Black (1997) jarig.

De nummer 1-hits van 11 juni:
2005: WATSKEBURT?!- De Jeugd Van Tegenwoordig
2011: HAPPINESS- Alexis Jordan
2016: CAN’T STOP THE FEELING!- JT