Coverafbeelding Van McCoy & The Soul City Symphony - The Hustle

Van McCoy & The Soul City Symphony

The Hustle

  • Statistieken
  •   10 weken
  •   4 piekpositie
  •   243 punten
  •   1975

Artiestinformatie

Geboortedatum   06-01-1940
Land   Verenigde Staten

Van Allen Clinton McCoy was een muziekproducent, componist, bandleider en zanger. Vanaf zijn vierde kreeg hij pianoles en later zong hij in het kerkkoor. Gedurende de jaren zestig schreef hij veel hits voor diverse artiesten. Enkele van zijn composities zijn gezongen door Gladys Knight & the Pips en The Shirelles.

Toen Van in 1971 voor The Stylistics ging schrijven, kwam hij in contact met de producers Hugo Peretti en Luigi Creatore.
In 1972 verschijnt er een solo-LP van McCoy (Soul improvisations), maar deze plaat weet geen potten te breken. Hij richt daarna het orkest The Soul City Symphony op. Samen met drie zangeressen gaat hij optreden en worden er enkele albums gemaakt. Als hij voor de opnames van het album Disco baby, nog een uur studiotijd overhad, schreef hij snel het nummer The hustle, dat ter plekke werd opgenomen. Een New Yorkse diskjockey had McCoy verteld over een nieuwe dansrage, genaamd de hustle. Het wordt een internationale hit.

In eigen land heeft Van zijn grote succes niet meer kunnen evenaren. Na The hustle scoorde hij nog drie kleine hitjes: Change with the times, Night walk en Party, maar al deze nummers bleven bescheiden hits. In Nederland wist alleen Change with the times de tipparade nog te halen. Ondanks het uitblijven van succes in de Verenigde Staten, werden in 1977 in Europa Soul cha cha en The shuffle uitgebracht. Soul cha cha bereikte de zevende plaats in de Nederlandse Top 40,

Op 6 juli 1979 kreeg Van McCoy in New Jersey op 39-jarige leeftijd een hartaanval. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet meer bijgekomen en overleed dezelfde dag.Songtekst

Oooooooooooh, do it!
Oooooooooooh, do it!
Ooooooooooh, do it!

Do the hustle!

Songinformatie

ArtiestVan McCoy
 A-kant
Titel Disco Baby
Lengte 3:30
 B-kant
Titel The Hustle
Lengte 3:30
 
Platenlabel Avco
Catalogusnr 16 049 AT
Album Disco Baby

Positieverloop