Top 40

week 9 (3 maart 2018)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
4
2
11
Details Dua Lipa - Homesick
211
 
2
332
11
28
2
Details Dua Lipa - IDGAF
282
 
11
43
13
11
15
Details Rita Ora - Anywhere
1115
 
7
446
20
14
9
Details P!nk - Beautiful trauma
149
 
14
186
25
34
2
Details Josylvio - Catch up
342
25
23
31
26
20
Details P.T.M. - Feel it still
2620
9
470


29 Reacties


Log in om te reageren.

Robin Beijer-Tamis  - 
Het is wel zo dat veel meer mensen naar de radio luisteren dan streamen
Lucas  - 
Lager dan Psycho iig
Erik  - 
Benieuwd hoe hoog Famke Louise en Ronnie Flex vrijdag binnenkomen. Telegraaf meldt een record. Binnen 24 uur (afgelopen vrijdag) maar liefst 650.000 keer gestreamd.
top40fan  - 
friends as goede keuze wel had het verleden week dan al gekozen maargoed nu nog een goede ds erbij
Julian  - 
Haha wat een kut lijst weer bløf nogsteeds op 1? Dua Lipa met dat shit lied zo ver omhoog? En hoe logt Reggeaton Lento er nog niet uit? 2 Binnenkomers, waarvan All The Stars nog de enige goede is. En hoe zalt Justin Timberlake!?
Julian  - 
@John deze lijst is sws bullshit
lgameslol  - 
Yes finesse stijgt
Gaatze Wijma  - 
Redelijk goede lijst. Blof staat nog steeds op 1. Ik vind dat ze het wel verdiend hebben. Laatste nummers waren bagger maar deze is erg goed. Luis Fonsi, Bebe Rexha, Dua Lipa (IDGAF), Axwell & Ingrosso Liam Payne & Rita Ora, Zedd, Jax Jones & Janieck Stijgen. Al stijgen ze maar mondjes maat. Maar ja, winst is winst. Gelukkig zakken Ed Sheeran, Kygo, & Zayn rustig. Helaas ook veel minpunten. Zoals de gebruikelijke nederlandse rap shit. Maar helaas zakt homesick ten koste wat Drake. Die een van zijn minste tracks heeft gemaakt. Helaas zakken Justin Timberlake, Lost Frequencies, P!nk, en Wulf. Helaas ook Avicii uit lijst. Had ik nog wel 1 of 2 weken in de lijst gezien. Gok dat de DS voor Lucas & Steve is en de AS voor Megahan Trainor is.
Marco Gerritsen  - 
Logische schijvenkeuzes, Friends wordt een hele grote hit (potentieel #1) en Lucas & Steve échte 538-artiesten maar of You Don't Have To Like It de Top40 gaat halen is nog de vraag.
lgameslol  - 
Zou for you nog verder stijgen
John  - 
39 en dalend in de Top 40, 4 en stijgend in de Mega Top 50, wat is daarmee aan de hand?
Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam  - 
(Negeer me gebruikersnaam ff, site kan hem niet veranderen) maar idd @julian en @john deze lijst telt airpplay heel zwaar mee waardoor de lijst bagger en onrealistisch wordt, er horen zoveel nummers in te staan die er niet in staan of veeltste laag, bjjv catch van josylvio staat al weken bovenaan in streaming maar krijgt gwn bijna geen airplay waardoor die laag staat, ook duurt het zo lang voordat nieuwe nummers die al gelijk een hit zijn voordat ze in de lijst staan en blijven oude nummers abnormaal lang in de lijst staan
top40fan  - 
@julian beetje makkelijke opmerking hij kwam nog nieuw binnen ook als nou na 7 weken is wat weleens gebeurt vindt ik ook onzin
Lucas  - 
Die langzame stijgers gaan natuurlijk voor dat record waar ze het over hadden: meer dan 11 weken stijgen ;)
Frank Zweers  - 
@Marco That's me een hitnerd;-
Sander Hindriks  - 
redelijke mooie lijst Luis Fonsi en Demi lovato mooi gestegn naar 2. Hetzelfde voor Bebe Rexha naar nummer 8 haar eerste top 10 hit heeft ze echt verdient. Dua lipa schiet als een raket naar de top 10 volgende week waarschijnlijk top 5. Minpunten zijn dat Homesick zakt die had van mij de nummer 1 ook wel 1 week aan mogen tikken Zoutelande is een waardeloos nummer. Tweede minpunt is dat Justin Timberlake nu al weer zakt dit is pas een nummer met kwaltiteit mag van mij dik in de top 10. Alarmschijf Megan Trainor- No excuses
Frank Zweers  - 
De reactie hieronder met de lelijkste nickname moet blijkbaar wekelijks zijn riedeltje afspelen.De Top 40 is geen opsommingslijstje van spotify en meet de hits in de breedte. De track van Imagine Dragons heeft afgelopen week op downloads weer een RUN gekregen vanwege hun optreden in Ziggo .downloads tellen niet meer in de top 40 wel in de mt 50 vandaar die kortstondige top 5 notering in die lijst.
Marco Gerritsen  - 
@Sander Hindriks Meant To Be is Bebe Rexha's derde top10-hit na Me, Myself & I en In The Name Of Love.
Marco Gerritsen  - 
@Frank Zweers: even tussendoor was jij vroeger Frankly op FMC? haha. Maak me ook nog niet druk over stijgen alle 3 nog wel verder idd. Maar toch jammer deze week zo karig.
Marco Gerritsen  - 
Top3 lekker overhoop, wel terecht geloof ik zo. Benieuwd naar de volgende #1, Bløf heeft nog weinig bedreiging of Drake moet worden opgepikt door de radio. Wat mij wel tegenvalt is de karige winst voor Spotifyknallers mét airplay zoals: The Middle, Sick Boy en These Days. Leukste is de top10-hit voor Meant To Be.
Frank Zweers  - 
@ Marco Gerritsen These Days gaat van 27 naar 19 in de streaming top 40 maar begint sinds deze week pas draaibeurten te krijgen.Die stijgt nog wel verder.
Julian  - 
Ik ben er echt klaar mee! Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen? Stop met nummers die al in de top 40 staan as maken!!! En t is nog een irritant nummer ook -_-
Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam  - 
@gaatze wijma ja klopt, vind het alleen een beetje jammer dat de radio veel nummers bewust negeert waardoor ze niet in de top 40 staan en heb het gevoel dat radio veel zwaarder meeteld, ik vind dat ze itunes en apple music streams/downloads ook moeten laten meetellen en meer radio stations, volgens mij zijn het nu alleen maar pop zenders die meetellen voor de top 40 en bijv geen funx waardoor hiphop bijna geen airplay krijgt maarja ik begrijp je punt wel
Stephan Breugelmans  - 
Op zich doet het allemaal redelijk wat ik verwachtte, al vind ik het wel wonderlijk dat Bløf de nummer 1 zo lang vast weet te houden. Aannemelijk door de recente live vertoning met Rondé zangeres Rikki. Wel moet dat vreselijke plaatje van Bizzey heel snel uit de top 10, een blamage hoe bagger dat is. Luis Fonsi & Demi Lovato volgende week op 1? Die is wel lekker hoor!
Julian  - 
Voorspellingen volgende week: 10. Dreamer/Pray For Me (+2/+4) 09. Blijf Bij Mij (-3) 08. River (-1) 07. IDGAF (+4) 06. Meant To Be (+2) 05. Ja! (=) 04. Homesick (=) 03. Zoutelande (-2) 02. God's Plan (+1) 01. Échame La Culpa (+1) Zal wel niet kloppen.
Marco Gerritsen  - 
@Frank Zweers haha duurde even maar heb het door.
Julian  - 
Frank Zweers, dat zou nog wel eens ongeveer kunnen kloppen.
Gaatze Wijma  - 
Beste Radioiskut. Gelukkig wordt de lijst niet alleen op streams samen gesteld want dan heb je nog niet een betrouwbaar beeld. Want dan is het net of nederland massaal naar nederlandse hiphop luistert. Maar alleen radio is het ook niet want ik snap ook niet Shawn Mendes en The Script nog steeds in de AIRPLAY top 40 staan.
Frank Zweers  - 
Volgende week Friends de snelste stijger .Josylvio naar het linkerrijtje (profiteert van albumstreams) Post M Fais en Niall Horan binnen.