Top 40

week 6 (10 februari 2018)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
4
5
8
Details Dua Lipa - Homesick
58
 
4
218
10
9
12
Details Rita Ora - Anywhere
912
 
7
358
13
31
2
Details Drake - God's plan
312
13
38
16
12
17
Details P.T.M. - Feel it still
1217
9
421
21
19
6
Details P!nk - Beautiful trauma
196
 
19
113
31
30
5
Details The Scr!pt - Arms open
305
 
30
42
33
33
25
Details P!nk - What about us
3325
 
1
715
40
39
15
Details Charlie Puth - How l?ng
3915
16
207


26 Reacties


Log in om te reageren.

 - 
Uhh... eigenlijk vind ik de DS deze week erg leuk. Ik snap niet helemaal waarom iedereen zo tegen het nummer is, net als bij "Cola" van CamelPhat. De artiesten van het nummer, Moguai en Zonderling, verdienen wat meer spotlight in Nederland. Misschien spoort dit nummer meer mensen wel aan om wat oudere Zonderling nummers zoals Sonderling, Telraam en Pruillip op te zoeken. En Moguai heeft nog heel goeie oude melodische progressive house. ("Mammoth" met Dimitri Vegas & Like Mike is een legendarisch nummer) Zoutelande nog steeds nummer 1. Mooi zo, hou hem daar maar. Nou maar hopen dat Ronnie Flex de positie niet overneemt. Jammer dat Stargazing zakt.
Silento123  - 
Ik hoop dat de Fifty Shades Freed Soundtrack grote impact gaat maken in de top 40, alle nummers, op de twee van Danny Elfman na, zijn top 40 waardig. Natuurlijk wil ik ze er niet allemaal tegelijk in hebben. Maximaal 4 (inclusief For You) zou een droom zijn. Verder wil ik de muziek van eigen bodem feliciteren met de drie Nederlandstalige top 5 hits tegelijk. Meant To Be is een goed nummer. Hoop dat het een grote hit wordt. Van mij mag Bløf nog wel even op 1 blijven. Ook mag God's Plan van mij volgende week wel de top 10 in.
Lucas  - 
Mag Bizzey het record voor vanaf de hoogste positie uit de Top 40 vallen halen? JA! Ik hou hoop...
Julian  - 
Als Zoutelande nooit had bestaan, had blijf bij mij nu nummer 1.
Marco Gerritsen  - 
Wel 3 lekkere binnenkomers, persoonlijk vind ik het vooral leuk van Meant To Be
Julian  - 
Niewsartikel: 'Avicii Without You is de snelste zakker' Uiteindelijk zakt ie vijf miezerige plekjes 😂
Marco Gerritsen  - 
@The Science Guy "Lee" is gewoon een volledig nutteloos nummer, geen enkele reden om het DS te maken. Gaan er 100 van in een dozijn en het is na de bekendmaking nog geen 1 keer gedownload bijv. laat staan gestreamd.
Gaatze Wijma  - 
Beste Marco Gerritsen. Jij was toch degene die ook zo'n hekel had aan de raprotzooi? Hoe kun je die van Dimitri Vegas dan WEL leuk vinden. Is hetzelfde genre
Julian  - 
Mijn favorieten: 39. Unknown (to you) Remix 38. Power 35. Sick Boy 32. Rockstar 31. Arms Open 30. Breathe 28. Dreamer 25. Whatever It Takes 24. Say Something 22. All Things Under The Sun 18. So Far Away 15. Crazy 11. Échame La Culpa 9. Finesse (Remix) 7. River
Julian  - 
Ik denk dat Boef - Antwoord tussen nu en 2 weken wel een plekje in de top 40 heeft weten te bemachtigen.
Marco Gerritsen  - 
Toch wel een paar dingen waar ik mijn vraagtekens bij zet. Bijv. hoe komt Slow Down wél binnen en Antwoord van Boef niet? Antwoord wordt beter gestreamd, beide hebben geen airplay maar Boef heeft bijv. wel miljoenen extra exposure op YT itt Slow Down, apart. Megastijger voor Drake vind ik ook redelijk onverklaarbaar.
Frank Zweers  - 
SlamFM 3FM ook een paar draaibeurten bij 538 Track heeft ook goed gescoord bij social trends( ook door die film met Ali B) nu top 3 bij Shazamchart.
Frank Zweers  - 
@Marco Gerritsen Slow Down staat op de playlists en heeft airplay Antwoord heeft geen airplay en streams vallen terug.
hans daamen  - 
Vreemd dat een dagenlange top 3 -nummer van de i-tunes top 30 "Hallo allemaal" niet is terug te vinden in de top 40 of zelfs de tipparade. Hoe kan dit ?
Marco Gerritsen  - 
@Frank Zweers welke playlists dan ? iig geen 538 en Q.
Gaatze Wijma  - 
Wat een DRAMA lijst. De opkoping via spotify dringt zich steeds meer door in de Top 40. Bizzey op 5 Yeah Right. Tijd om spotify niet meer mee te nemen in de samenstelling. Want daar staat zowat de hele top 5 uit dit soort zooi. Behalve opkoping doet spotify ook aan hele albums te tellen ook als losse tracks. Dus dan is het niet zo vreemd dat ook andere artiesten zoals Ed Sheeran met albumtracks in de lijst staan. Spotify is een grote wassenneus. Behalve die nederlandse rapzooi nog meer dieptepunten. Ed Sheeran helaas net zoals vorige week geen nummer 1. Blijft mijn favoriet en NOG beter dan Shape Of You. Ook jammer dat Rita Ora, Kygo, Liam Payne en The Script zakken, en dat The Chainsmokers slechts 3 plekken stijgen. Gelukkig ook pluspunten. Ondanks dat ik Ed Sheeran liever op 1 had, vind ik Blof een waardige opvolger. En snap ook niet mensen hier zo'n commentaar op hebben. Ze hebben EINDELIJK weer eens een goed nummer afgeleverd. Laatste tijd viel het erg tegen. Ze bewijzen dat ze nog steeds meedraaien in de top van de popmuziek. En dat al sinds 1998. Gelukkig stijgen Dua Lipa, Bruno Mars, Luis Fonsi, Lost Frequencies en Wulf, en is Avicii slechts 5 plaatsen gezakt. Dit terwijl gister op de site stond dat hij de zakker van de week is, dan verwacht je meer. Calvin Harris wordt denk ik de Dance Smash en de Alarmschijf verwacht ik dat dat Dua Lipa wordt met High
Lucas  - 
Idd ik dacht dat Without You opeens in de laagste 10 zou staan. Van mij mag die wel 700 punten halen. Ik heb liever Zoutelande dan Blijf Bij Mij op 1, maar geef mij maar een nieuwe track die ff naar nummer 1 stormt. Ja! in de top 5 vind ik ook echt schandalig... Meant To Be is toch binnengekomen. Vind het wel een leuke plaat. Andere binnnenkomers waren natuurlijk verwacht. For You gaat alweer naar bedenen maar had het verwacht. Misschien boost de film het volgende week weer.
Julian  - 
Ik vind Say Something deze week het best.
MrMusicSteijl  - 
Gelukkig staat Zoutelande voor een tweede week op 1! Echt onverklaarbaar dat 'Ja' als superstip de top 10 binnen komt vallen en dat Cono nog stijgt. Dit kan toch nooit het geval zijn. Charlie Put vraagt zic af hoe lang nog...nou ik denk nog één week. Goed dat Wulf nog wat sijgt en jammer dat Pink met Beautiful Drama al daalt. Mag iest dichter bij de top 10 komen. Onze Zuiderbuur krabbelt nog verder omhoog, leuk! Eigenlijk zou Eminem met Ed Sheeran toch wel in de top 3 kunnen landen. En wanneer kunnen we Beth Hart met Joe Bonamassa in de Top 40 begroeten!? Zij hebben een dijk van een cover gemaakt en dat swingt de pan uit!!
Isco  - 
Goeie keus voor de as 538! (sarcastisch)
top40fan  - 
Whaha Florida georga line de as waren de keuzes op
top40fan  - 
7 weken in de tipparade stel clowns om dan nog as te maken
Marco Gerritsen  - 
Goede AS. wel laat ja maar een goede track. DS pure poep, maar ja die schijf is toch dood momenteel.
Frank Zweers  - 
Je hebt twee soorten kritiek op de Top 40 .De een die vindt dat de lijst nederhop boycot en de ander die vindt dat spotify te zwaar vindt tellen en dat streams worden opgekocht.3x zucht.
Julian  - 
Man man man 538!! Hou toch eens op met liedjes die al in de top 40 staan alarmschijf te maken...
top40fan  - 
had verwacht dat marshmello wel ds zou pakken en dan de as naar dua lipa maarja 538 weer he