Top 40

week 43 (27 oktober 2018)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
3
4
14
Details George Ezra - Shotgun
414
 
1
491
10
8
19
Details 5SOS - Youngblood
819
8
458
18
11
11
Details Aya Nakamura - Djadja
1111
1
366
27
29
3
Details Nielson - IJskoud
293
27
31
35
28
14
Details Drake - In my feelings
2814
1
372
37
33
6
Details Niall Horan - Flicker
336
 
23
68
39
30
3
Details Fisher - Losing it
303
30
20


45 Reacties


Log in om te reageren.

Frank Zweers  - 
Lijkt mij eerder technisch gedoe. De lijst zal zo wel geplaatst worden.
Hendrik Ritskes  - 
Als de top 40 en tipparade voortaan pas om 18:00 bekend gemaakt worden, dan is zo'n account ook niet meer interessant, hooguit alleen om te kunnen meediscussieren. Ik vind dat inloggen sowieso altijd een gedoe. Ik vond het altijd wel practisch dat de Lijst 's morgens erop stond.
Gijs Manse  - 
hoi
Ferenc Hannewijk  - 
@Ray, ik denk dat de 538TOP50 ook meer aanhang zou krijgen. Niet voor niets verhuisd de top 40 naar Q-Music. Radio 538 heeft een veel groter markt aandeel waarde top 40 bij Q-Music niet aankan tippen.
Ray Willems  - 
lekker bezig om hun fans vast te houden bij de top 40 ..
Julian  - 
@Frank Dan denk ik dat het tussen In My Mind en Duurt Te Lang gaat.
Ferenc Hannewijk  - 
nieuw beleid? Pas om 18:00 uur de top 40? Waar is mijn account dan goed voor?
Frank Zweers  - 
Wel een nieuwe nr 1
Julian  - 
Hmm. Wel weer laat. Dan maar weer wachten! :P
Nick de Rooij  - 
Wordt hij er tegenwoordig later opgezet ofzo?
Sander Hindriks  - 
En heb het dan over Davine Michelle natuurlijk
Sander Hindriks  - 
Kan Nederland alleen nog maar Rappen zo'n mooie blonde meid en je luistert het nummer en ja hoor weer rappen. Ben dat zo zat had Nederland maar wat meer Country Soul of R&B.
Dddddddz  - 
@Julian Wieren wat voor lijst wordt dat? Ook hetzelfde concept met punten enzo?
Martijn Schipper  - 
Leuke schijven ook, wel opvallend dat ze Swae Lee weer kiezen, zoals @top40fan al zei.
Martijn Schipper  - 
Davina Michelle staat zoals verwacht in de spotlight. Volgende week mogelijk op nummer 1? Verder valt het mij op dat Losing It en I Love It zo hard dalen, ondanks dat ze nog niet erg lang in de lijst staan. Allemaal leuke binnenkomers. Leuk dat New Light, Darkside, Taki Taki, Be Alright en Shotgun (opvallend) stijgen. Leuk ook dat One Kiss er nog even in blijft staan!
Jacob Alle Fokke  - 
Jammer dat LSD er uit is..
Gaatze Wijma  - 
Op zich een goede lijst. George Ezra, Dean Lewis, Imagine Dragons, Alan Walker, Ariana Grande & John Mayer stijgen. Nielson stijgt gelukkig ook, maar het zijn slechts 2 plekken. Helaas zakken: Marshmello, Silk City, Jason Derulo, Martin Garrix, Benny Blanco, Zedd & Ellen Duhe, Noah Kahan, The Revivalists, maar stijgen Kraantje Pappie en Culo. Gelukkig staat One Kiss ook nog een week in de lijst. Deze week 2 goede binnenkomers en 1 re-entry. Toch kleine aantekening ondanks dat ik verleden tijd en duurt te lang goede nummers vind, twijfel ik of ze echt zo hoog moeten staan. Het is puur of basis van streaming. Ze staan niet in de Airplay top 40. Het is wel bekend dat ik streaming tot ongeloofwaardig vind. En voor een hoge notering in de top 40 moet je denk ik op beide vlakken hoog eindigen. Maar zoals ik al zei op zich een goede lijst
Gaatze Wijma  - 
Beste Julian Wieren, ik denk dat het geen antwoord is op de vraag van Dddddddz. Het is inderdaad waar dat 538 in januari hun eigen lijst krijgen. Maar dat is denk ik geen antwoord op de vraag. Ik denk zelf dat de lijst niet veranderd.
Julian Wieren  - 
538 gaat binnenkort hun eigen lijst presenteren @Dddddddz
Dddddddz  - 
Denken jullie dat de top 40 gaat veranderen als hij naar Q gaat?
Marco Gerritsen  - 
Prima schijven en lekker nieuw, benieuwd of ze een beetje aanslaan.
Tim  - 
Mooie stijgers voor Breathin, New Light en Darkside. En Girls Like You eindelijk een re-entry!
Lucas  - 
Rise op 3 in Airplay, 7 in Streaming... maar 8 in de Top 40. Wel interessant daar
Sander Hindriks  - 
Rita Ora en Ariana Grande stijgen mooi. Ook top dat Lady Gaga zo mooi hoog binnenkomt. ook verdient dat Maroon 5 terug is in de lijst mag nog heel veel stijgen. Taki Taki ook hoog in de top 10 mag de nummer 1 wel overnemen. Enige minpunt waarom in godsnaam zakt Jason Derulo waar is dat nou weer op gebaseerd slaat weer nergens op.
Wesley Steenbergen  - 
@Sander, Tim en Lucas: Mee eens, ook raar dat Therapy eruit is en blah blah blah erin blijft (evanals one kiss), maar goed dat i love it omlaag klettert
Tom  - 
Heel erg jammer dat Electricity uit de top 10 zakt. Verder mogen het saaie Be Alright en het rommelige Taki Taki zo snel mogelijk weer eruit. Ik hoop dat IJskoud nog de top 10 gaat halen.
Frank Zweers  - 
@Lucas de Top 40 is geen optelsom van streaming en airplay top 40 .Er is wel wat veranderd in de methodiek wat ik overigens een goede zaak vindt.
Lucas  - 
Had eigenlijk ook wel verwacht dat Verleden Tijd van #1 af zou zijn. Wist eigenlijk niet dat die nog zo sterk was op streaming om bredere hits te blokkeren.
Frank Zweers  - 
In de mega top 50 is Verleden Tijd naar 6 gezakt maar daar wegen alle meetfactoren even zwaar.
Marco Gerritsen  - 
@Lucas: Verleden Tijd is zelf gewoon redelijk breed op dit moment. streams zijn nog hoog (al wel niet zo absurd als de eerste weken) maar ondertussen ook op de playlist bij 538 (B-rotatie zelfs) en Qmusic.
Marco Gerritsen  - 
Zonder extra bemoeienis hebben we al weken leuke top40-lijsten. Lekkere stijgers (Davina) lekkere dalers (I Love It) en de lijst lijkt zelfs gewoon compleet. Mooi ook dat nu door nummers als Shallow de lijst ook lekker afwisselend is. Wil wel nogmaals een kleine lans breken voor Natural en High On Life die toch echt structureel wat te laag staan, top10 zou ze zeker passen.
Frank Zweers  - 
Natural stijgt weer wat licht. Maar in de 'oude' verhoudingen had ie in de top 10 gestaan en Davina niet. Het zou zomaar kunnen dat de Top 40 voorsorteert op de concurrentie van de nieuwe 538 lijst en dat de Q25 in een andere vorm in de lijst bewerkt wordt ( Davina staat daar op 1)
Sander Timmerman  - 
@Frank Om eerlijk te zijn geloof ik daar niks van. Davina heeft heel goede streams en ook een beetje airplay, staat gewoon terecht in de top 10. Iets hoger dan ik verwacht had nu al invloed van QMusic lijkt me onwaarschijnlijk
Sander Timmerman  - 
Als er nog iets mist in de lijst is het Ocean van Martin Harris, die staat 8 in de Airplay Top 40 met A-rotatie op 538 en Q en 80 op Spotify afgelopen week met daarboven 32 nummers zonder enige vorm van airplay. Toch wat snel weggezakt in de Top 40
Sander Timmerman  - 
*Martin Garrix natuurlijk, autocorrect
Frank Zweers  - 
@Sander goede streams zeker maar in verhouding met airplay (bovenal 100% nl en een beetje radio 2) staat ze hoger dan in 'oude' verhoudingen
Joel de Gier  - 
duurt te lang vind ik zelf erg saai, maar ja, als je naar de streams kijkt.... Ik dat taki taki de nieuwe 1 wordt, maar be alright zou ook kunnen Verleden tijd is een leuke track, maar staat wat mij betreft te lang op nummer 1..
Martijn Schipper  - 
AS wordt denk ik Pink (of Tom Walker en Rudimental). DS denk ik voor Kygo. Veel goeie keuzes voor AS en DS, ook een paar van vorige weken. Mooie nieuwe nummers vandaag ook, waaronder die nieuwe R3HAB, Arms Around You van X en nog wel een paar andere
Sander Timmerman  - 
@Frank Vergeet ook QMusic niet, repeat of niet kan al aardig aantikken. Ik ben er niet van overtuigd dat de verhoudingen eerst anders waren
top40fan  - 
is vandaag nou laatste top 40 op 538 zelf?
Sander Timmerman  - 
Als 538 de rechtszaak wint vandaag wel
top40fan  - 
@sander timmerman oke hoop dat ze hem verliezen maarja winnen ze hem dan maar naar het digitale
top40fan  - 
kygo ds
top40fan  - 
gelukkig ze hebben de zaak verloren top 40 tot eind vh jaar gewoon op 538
top40fan  - 
lol swae lee weer een as