Artiestafbeelding Tumbleweeds

Tumbleweeds

Land Nederland

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  25 weken in Top 40
  •  524 punten
  •  #1462 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

The Tumbleweeds was een Nederlandse country & western-formatie die haar voornaamste successen behaalde in het midden van de jaren 70. Het album Tumbleweeds dat in 1974 verscheen werd platina in 1975. In dat jaar werd ook hun versie van Somewhere Between (origineel van Merle Haggard) een Top 3 hit.

The Tumbleweeds werd opgericht in 1967 door de Kaatsheuvelse broers Ad en Ton Masseurs, aangevuld met Dick van Krimpen, James Bordes en Laura Bordes. Later voegden hun broer Berry en hun zus Ine zich bij de band.
Ten tijde van de succesperiode van de band midden jaren zeventig bestond de band uit:

Ine Masseurs: zang
Ruud Hermans: zang
Ad Masseurs: drums
Mickey De Boer: bas
Berry Masseurs: slaggitaar
Ton Masseurs: solo en pedalsteelgitaar

In 1974 en 1975 toerde de groep twee keer door de Verenigde Staten. Ze trad op in de Grand Ole Opry, de Carnegie Hall van de countrymuziek. De band stond op de nominatielijst van de Country Music Awards (voor beste groep, beste instrumentalisten en beste zangeres). De tour werd warm onthaald, maar een grote doorbraak bleef uit.

In 1977 kreeg drummer Ad Masseurs een ernstig auto-ongeluk onderweg van een optreden uit Nunspeet. Hierna besloot Ruud Hermans de band te verlaten om met zijn eigen band een meer pop-rock georiënteerde countryband te beginnen. Hierna ging het langzaam bergafwaarts met de populariteit van de band. In 1980 besloot zangeres Ine Masseurs zich te richten op haar familieleven en verliet ze de band. Na nog wat pogingen tot een top 10-hit werd de groep in 1982 opgeheven.
 
Ruud Hermans  nam in 2019 deel aan de tweede serie van The Voice Senior, waarin hij bijgestaan werd door coach Ilse DeLange en hij wist deze competitie te winnen. Daarvoor was Ruud jarenlang presentator van diverse programma's op NPO Radio 2 en Radio 5.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummers