Artiestafbeelding Traveling Wilburys
  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  7 weken in Top 40
  •  79 punten
  •  #4381 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Traveling Wilburys was een supergroep, bestaande uit George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison, Tom Petty en Bob Dylan. De groep nam in 1988 het album Traveling Wilburys Vol. 1 op. De leden gebruikten niet hun eigen namen op de hoes, maar creëerden in plaats daarvan een fictieve familiegroep, die bestond uit de vijf halfbroers Nelson, Otis, Lefty, Charlie T. jr. en Lucky Wilbury.

Anderhalve maand na het verschijnen van Traveling Wilburys Vol. 1 overleed Roy Orbison plotseling. Desondanks kwamen de vier overgebleven leden in 1990 bijeen voor een tweede album, dat de titel Traveling Wilburys Vol. 3 kreeg. Er is nooit een officiële reden gegeven waarom "Vol. 2" (deel 2) werd overgeslagen, maar er verschenen humoristische verklaringen zoals dat de opnames voor deel 2 gestolen zouden zijn, de 3 een drukfout was en dat de leden vonden dat de druk te groot was voor een deel 2 en daarom een deel 3 uitbrachten.

Voor "Vol. 3" namen de leden andere Wilburynamen aan. Er zou sprake van zijn geweest dat de plek van Roy Orbison opgevuld zou worden door Del Shannon. Hij pleegde op 8 februari 1990 echter zelfmoord. Het tweede album werd met minder enthousiasme ontvangen dan het eerste. Na 1990 verscheen geen nieuw materiaal meer van de Traveling Wilburys.

Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar


Overige nummersSocial media


Twitter