Artiestafbeelding Toni Braxton

Toni Braxton

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 07-10-1967 (55 jaar)

  • Statistieken
  •  4Alarmschijf
  •  70 weken in Top 40
  •  1.542 punten
  •  #411 aller tijden
  •  8 Top 40-hits

Biografie

Toni Braxton is geboren als Toni Michele Braxton op 7 oktober 1967 in Severn, Maryland, VS.
Ze groeide op in een streng religieus gezin met 1 jongere broer en 4 jongere zussen.
Toni studeerde voor lerares maar besloot zangeres te worden toen ze ontdekt werd door William E. Pettaway Jr. die haar hoorde zingen terwijl ze aan het tanken was.
Eind jaren 80 begon Toni met haar zussen op te treden als The Braxtons. In 1990 kwam hun eerste single uit “Good Life”. Geen hit maar het trok de aandacht van Antonio Reid en Babyface (Kenneth Edmonds).
In 1992 werd Anita Baker door Reid en Babyface gevraagd de soundtrack te zingen voor de film Boomerang, met Eddie Murphy in de hoofdrol, maar vanwege haar zwangerschap stelde zij voor dat Toni dit zou doen. Dit bleek voor Toni geweldig uit te pakken. Het leidde tot haar eerste soloalbum met haar eigen naam als titel. Het bereikte in Amerika de 1e plek in de Billboard 200 en verkocht wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren. Het leverde haar drie Grammy Awards op waaronder die van Best New Artist. 

In 1996 bracht ze haar album “Secrets” uit welke ook geweldig aansloeg. Het leverde twee nummer 1 hits op in Amerika. Andere albums waren onder andere “The Heat” (2000) en “More Than a Woman” (2002).
Toni is een van de best verkopende R&B-artiesten in de geschiedenis. Tot op heden won ze onder andere zeven Grammy Awards, negen Billboard Music Awards, zeven America Music Awards.
In 2011 werd ze opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame.