Artiestafbeelding Therapy?

Therapy?

Land Ierland

Officiële websitehttp://www.therapyquestionmark.co.uk

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  9 weken in Top 40
  •  178 punten
  •  #3243 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Deze uit Noord-Ierland afkomstige rockband werd opgericht in 1989 door Andy Cairns (zanger/gitarist) en Fyfe Ewing (drummer).


In 1996 verliet Ewing de band en werd eerst vervangen door Graham Hopkins die later op zijn beurt weer vervangen werd door Neil Cooper. Om de groep compleet te maken werd Michael McKeegan (basgitaar) toegevoegd aan de groep. Martin McCarrick (gitarist/cellist) kwam en maakte de band helemaal compleet. Zeer zeker door de cello, wat toch een aparte toevoeging is aan een rockband.
 
Frappant is dat deze ruige rockband hun grootste bekendheid kreeg bij het publiek met de ballad Diane (een cover van Hüsker Dü). Het is tevens hun grootste hit tot nu toe.
 
De albums Troublegum uit 1994 en Infernal Love uit 1995 zijn de albums waarmee ze hun grote doorbraak hadden.
Eind jaren 90 komen ze met Semi-Detached en Suicide Pact-You First en gaan daarmee bewust weer terug naar de ruigere muziek, waarmee ze ook ooit waren begonnen.
 
In 2004 verliet Martin McCarrick de band.
 
In 2015 verscheen hun 14e album Disquiet. Met de tour die daaruit volgde, Disquiet Tour, deden ze ook Nederland aan. Het optreden in Utrecht is opgenomen door Quantum VR Media, voor een toekomstig 360 VR uitgave.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar
Coverafbeelding Therapy? - Diane
11
178
1995


Overige nummersSocial media


Facebook