Artiestafbeelding Taste

Taste

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttps://rorygallagher.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  3 weken in Top 40
  •  18 punten
  •  #5594 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Taste was een Ierse rockband, geformeerd door Rory Gallagher, nadat hij in 1966 was gestopt met The Impact  Het was een driemansformatie naar voorbeeld van Cream, waarbij de eerste bezetting naast Rory bestond uit Eric Kitteringham en Norman Damery.

 
Het Britisch bluesy gitaarspel van Rory Gallagher was voor velen een openbaring. Hoogtepunt van de band was het optreden tijdens het festival op het eiland Wight in 1970. De lp Live at the Isle of Wight is een goede afspiegeling van de muziek van Taste. Onderlinge vetes (Richard en John vonden dat Rory te veel aandacht naar zich toetrok) zorgden ervoor dat de band eind 1970 ophield te bestaan. 
Rory ging daarna solo verder. In 1971 formeerde hij een band onder zijn eigen naam. Opnieuw een driemansformatie met Gerry McAvoy op bas en Wilgar Campbell op drums.
 
Rory werd door het muziekblad Melody Maker in 1972 en 1974 uitgeroepen tot 's werelds beste gitarist. Rory wilde niet dat er singles van tracks van zijn albums werden uitgebracht en stond als solo artiest niet in de hitparades. Met de groep Taste stond hij in 1970 3 weken in de Top 40 met What's going on.
 
Tijdens een concert in januari 1995 in Rotterdam bleek Rory zo ernstig ziek, dat het voortijdig moest worden afgebroken. De zanger werd opgenomen in een ziekenhuis. Daar onderging hij in april 1995 een succesvolle levertransplantatie. Hij overleed echter twee maanden later aan een longontsteking. 
 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar

Social media


Twitter

Facebook