Artiestafbeelding Selah Sue

Selah Sue

Land

Geboortedatum 03-05-1989 (30 jaar)

Officiële websitehttp://www.selahsue.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #0 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Selah Sue, geboren als Sanne Putseys is een Belgisch singer-songwriter. Ze leerde op haar vijftiende akoestische gitaar spelen en begon toen ook al eigen liedjes te schrijven. Op haar 17de trad ze als jongste en enige vrouwelijke artieste op tijdens het opensongcontest Open Mic-avond in Het Depot in Leuven. Organisator en zanger Milow merkte haar op en vroeg haar op te treden in zijn voorprogramma. Later speelde ze ook nog in het voorprogramma van Jamie Lidell in Londen en Parijs en stond ze met Novastar in het Amsterdamse Paradiso en ook in dat van Prince in Antwerpen.

Twee van haar bekendste nummers zijn het akoestische 'Mommy' en 'Black part love'. Deze laatste werd in december 2008 als haar eerste single uitgebracht. In 2009 trad Sue op op het North Sea Jazz Festival en bij Lowlands. Ook was ze dat jaar te zien op Couleur Café. Ze was meerdere malen in De Wereld Draait Door te horen.

Op 8 november 2010 verzorgde ze het voorprogramma van Prince in het Sportpaleis in Antwerpen. Ook is ze te horen op het album van Cee Lo Green. Op 7 januari 2011 was Selah Sue een van de winnaars van de Music Industry Awards 2010. Ze behaalde de belangrijke MIA voor "Beste vrouwelijke soloartiest". Bij Humo's Pop Poll kreeg Selah Sue de prijs van beste Belgische zangeres van 2010.

Top 40-hits


Geen


Gerelateerde nieuwsartikelen


Selah Sue bevallen
Selah Sue bevallen

Via haar sociale media heeft Selah Sue dinsdag laten weten moeder te zijn geworden.

Nieuwe namen Bospop
Nieuwe namen Bospop

Santana, Selah Sue, Nena en Roxette zijn enkele nieuwe namen uit de line-up van Bospop die dinsdag b...

Social media


Twitter

Facebook