Artiestafbeelding Queensrÿche

Queensrÿche

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttp://www.queensrycheofficial.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  4 weken in Top 40
  •  41 punten
  •  #4995 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Deze uit de Verenigde Staten afkomstige metalband werd begin jaren 80 opgericht door zanger Geoff Tate, gitaristen Chris DeGarmo en Michael Wilton, bassist Eddie Jackson en drummer Scott Rockenfield.


In 1982 krijgen ze bekendheid door hun gelijknamige EP Queensrÿche. Al snel breken ze ook internationaal door. Met het vervolgalbum The Warning in 1984 en de baanbrekende uitgave uit 1986 van Rage For Order, bleef Queensrÿche zijn wereldwijde dominantie bewijzen als één van de meest gerespecteerde en creatieve bands van de jaren 80.

In 1988 brengt Queensrÿche zijn derde album uit, genaamd Operation: Mindcrime. De single I Don't Believe In Love levert hen een Grammy-nominatie op. Bij het grote publiek is Queensrÿche bekend geworden met het nummer Silent Lucidity van het album Empire uit 1990. Hiervoor ontving de band twee Grammy-nominaties en vijf MTV Video Music Awards-nominaties, waarvan er één ook werd gewonnen.

Tijdens de volgende tien jaar bleef de band albums uitbrengen en toerde de wereld rond om het publiek uit te verkopen. Queensrÿche heeft over de hele wereld meer dan 30 miljoen albums verkocht en is voortdurend nieuwe wegen ingeslagen om hun creatieve proces te stimuleren.

In de loop van de jaren heeft de band verschillende samenstellingen gehad. Naast Michael Wilton en Eddie Jackson, die vanaf het eerste uur bij de band zitten, zijn Todd La Torre, Scott Rockenfield en Parker Lundgren de andere leden.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar

Social media


Twitter

Facebook