Artiestafbeelding Peter Cetera

Peter Cetera

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 13-09-1944 (78 jaar)

Officiële websitehttps://petercetera.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  26 weken in Top 40
  •  563 punten
  •  #1347 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Peter Cetera  is vooral bekend geworden als een van de zangers uit de band Chicago.
Chicago werd in 1967 opgericht als rockband met blazerssectie, maar scoorde na het succes van If You Leave Me Now uit 1976 voornamelijk met ballads. In 1981 nam Peter zijn eerste soloalbum op, maar de platenmaatschappij weigerde het te promoten uit angst dat hij Chicago zou verlaten. Cetera bleef in eerste instantie bij de band, maar in 1985 koos hij alsnog voor een solocarrière. Peter Cetera heeft meerdere aanbiedingen om weer met Chicago op te gaan treden afgewezen; "alsof je weer teruggaat naar je ex-vrouw" verklaarde hij in interviews. 
 
De nummers van Chicago waarin Peter Cetera zong, kwamen hoog in de Nederlandse Top 40 te staan. "If You Leave Me Now" behaalde in 1976 de eerste plaats en verbleef 16 weken in de Nederlandse Top 40. "Baby What A Big Surprise" behaalde in 1977 de derde plaats en bleef 9 weken in de lijst. In Nederland had hij uit zijn solocarrière maar één hit behaald, namelijk "Glory Of Love" uit 1986. Deze verbleef 7 weken in de lijst en behaalde als hoogste de 21ste positie. "Glory Of Love" is vooral bekend geworden doordat het een onderdeel was van de soundtrack van The Karate Kid 2, een film uit 1986.
 
Hij  heeft meerdere  soloalbums uitgebracht. Verder heeft hij de band Bad Daddies opgericht waarmee hij de hits van Chicago en uit zijn solocarrière speelt, alswel nieuw materiaal en covers. 
 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Facebook