Artiestafbeelding Owen Paul

Owen Paul

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 01-05-1962 (59 jaar)

Officiële websitehttp://theowenpaul.com

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  10 weken in Top 40
  •  251 punten
  •  #2654 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Zanger Owen Paul McGee oftewel Owen Paul werd geboren op 1 mei 1962 in Glasgow, Schotland.


Het zag er in zijn jonge jaren naar uit dat Paul een carrière in het voetbal zou krijgen toen hij werd aangenomen bij de voetbalclub Celtic. Dat veranderde na het horen van de Sex Pistols. Hij besloot om een carrière in de muziek na te streven. In de vroege jaren 80 speelde en zong hij bij Glasgow-band Venigmas, die de single "Strangelove" uitbracht. In 1989 produceerde hij het album Taboo van de Japanse rockband Buck-Tick.

Meer dan tien jaar runde hij een West End-theater op Leicester Square in Londen, evenals een succesvolle balzaal en Latijns-Amerikaanse dansclub. Hij keerde in 2002 terug naar de muziekscene met het album About Time.

In januari 2014 bracht Paul de single The One uit, zijn eerste officiële single in het Verenigd Koninkrijk sinds 1987. Het nummer is afkomstig van het album About Time II dat in de herfst van datzelfde jaar werd uitgebracht.

Om de 30e verjaardag van zijn hit uit 1986 te vieren, bracht hij twee nieuwe versies uit, My Favorite Waste of Time Part One en My Favorite Waste Of Time Part Two.

Hij treedt nog regelmatig op als soloartiest of met zijn band. In 2017 bracht hij de EP Acoustic 80’s uit.
 
Voormalig drummer Brian McGee van de Simple Minds is zijn broer.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar

Social media


Twitter

Facebook