Artiestafbeelding Outlawz

Outlawz

Land Verenigde Staten

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  6 weken in Top 40
  •  72 punten
  •  #4429 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Outlawz is een uit de Verenigde Staten afkomstige hiphopgroep, halverwege de jaren 90 opgericht door Tupac Shakur.. Ze staan ook wel bekend als Outlaw Immortalz.


Na zijn vrijlating uit de gevangenis tekende 2Pac bij Death Row Records en haalde hij zijn stiefbroer Mopreme Shakur en Big Syke van Thug life bij de groep. Ook voegde Hussein Fatal, Napoleon, E.D.I. Mean, Kastro, Yaki Kadafi en Storm (het enige vrouwelijke lid van de groep) zich bij de Outlawz. Samen vormden zij de originele opstelling van de Outlaw Immortalz en debuteerden zij op het album All Eyez On Me van 2Pac, dat 9 keer platina won. Later kwam Young Noble nog bij de groep. Het idee achter de groep was om iedereen een naam te geven van vijanden van Amerika, uit zowel het heden als het verleden.
 
De Outlawz zijn waarschijnlijk het meest bekend vanwege hun optreden in 'Hit 'Em Up', een publieke belediging tegen The Notorious B.I.G., Puff Daddy, Mobb Deep en Junior M.A.F.I.A. (Chino XL, Lil' Kim, Lil' Cease).
 
Na de dood van 2Pac viel de groep uit elkaar. Twee maanden na de dood van 2Pac werd Kadafi doodgeschoten. In 2015 overleed Hussein Fatel in een auto ongeluk en in 2016 overleed Moozaliny in zijn huis.
 
De laatste Outlawz albums verschenen tussen 2016 en 2017 genaamd Livin Legendz en #LastOnezLeft.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook