Artiestafbeelding Outfield

The Outfield

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttp://www.theoutfield.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  7 weken in Top 40
  •  148 punten
  •  #3474 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

The Outfield was een rockband afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De band bestond uit gitarist John Spinks, zanger en bassist Tony Lewis, en drummer Alan Jackman. Ze waren succesvol midden van de jaren 1980.


Opvallend was dat ze in de Verenigde Staten heel veel succes hadden, terwijl ze in eigen land weinig succes hadden. In 1985 brachten ze hun debuutalbum Play Deep uit. Het album bereikte nummer 9 op de Billboard 200-lijst en kreeg zelfs een triple platinum in de Verenigde Staten. De single waar de band de meeste bekendheid mee verwierf is Your Love.

Het daaropvolgende albums Bangin ' uit 1987 en Voices of Babylon uit 1989 brachten hen wel wat succes in de hitlijsten, maar desondanks nam de populariteit van de groep af.

Drummer Alan Jackman verliet de band en de twee overgebleven leden namen het album Diamond Days op in 1991. Na de tegenvallende reacties op hun album Rockeye uit 1992, waarin ze een uitstapje maakten naar progressieve rock, besloten ze uit elkaar te gaan.

Ze gingen weer op tournee in 1998 en brachten twee livealbums uit via hun website, samen met een nieuw studioalbum, Any Time Now in 2004. In 2011 bracht de band hun laatste album uit, Replay, met de originele drummer Alan Jackman die weer zich bij de band had gevoegd. John Spinks stierf in 2014, waarna de groep officieel werd ontbonden.
 
Tony Lewis ging solo verder en bracht in juni 2018 een album uit, genaamd Out of the Darkness.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar