Artiestafbeelding Osdorp Posse

Osdorp Posse

Land Nederland

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  9 weken in Top 40
  •  197 punten
  •  #3066 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Was een Nederlandstalige hiphopgroep die werd opgericht in 1989 en bestond uit Def P, DJ IJsblok, King, Seda en DJ Daan. Zij waren de eersten die de term Nederhop gebruikten, tevens worden zij gezien als voorvaders van de Nederlandstalige hiphop.

Hun debuutalbum Osdorp Stijl verscheen in 1992 en had onverwachts succes, waardoor ze in datzelfde jaar de EP Roffer dan Ooit uitbrachten.
 
Doordat er op het album Vlijmscherp wat heftige teksten voorkwamen draaiden de commerciële radiozenders helemaal niks meer van Osdorp Posse. Gelukkig was dit niet het einde van de groep, maar wijzigden zij hun stijl drastisch om in 1995 met het album Afslag Osdorp te komen. Dit album wordt door velen beschouwd als hun beste album.
 
Ze durfden op het volgende album de muziekgenres hiphop en metal te combineren door de samenwerking met de metalband Nembrionic aan te gaan.
 
In 1997 werd er naast het album Geendagsvlieg, waarop ze samenwerken met Henny Vrienten en de metalband Blind Justice, ook een eigen platenlabel opgericht genaamd RAMP Records.
 
Hun enige Top 40 hit scoorden ze met de single Origineel Amsterdams uit 2000, dat afkomstig is van het album Kernramp.
 
In de jaren die volgden brachten een aantal leden soloalbums uit.
 
In 2008 maakte Osdorp Posse bekend om na twintig jaar te gaan stoppen. In 2009 deed de groep een afscheidstournee en brachten ze het album 2 Decennia uit. Hierop staan naast de zes nieuwe nummers, remixes van nummers uit het eerste decennium.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar