Artiestafbeelding OMC

OMC

Land Nieuw Zeeland

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  10 weken in Top 40
  •  187 punten
  •  #3122 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Dit uit Nieuw-Zeeland afkomstige popduo bestond uit Pauly Fuemana en Alan Jansson. OMC is een afkorting voor Otara Millionaires Club. Een ironische verwijzing naar de thuisbasis van de groep ¬Ōtara wat één van de armste voorsteden van Auckland is.


Jansson de musicus, producent en muziekschrijver was in het bezit van een opnamestudio halverwege de jaren 80. Halverwege de jaren 90 produceerde hij een verzamelalbum van lokale bandjes uit Auckland waarvan The Otara Millionaires Club één van de groepen op het album was. Kort na het verschijnen van het album ging de groep uit elkaar. Vervolgens gingen Jansson en Fuemana samen verder. Fuemana nam de zang en het inspelen van de meeste instrumenten voor zijn rekening.

Hun debuutsingle How Bizarre, afkomstig van het gelijknamige album, verscheen eind 1995. De single deed het heel goed en wereldwijd zijn er naar schatting drie tot vier miljoen exemplaren van verkocht. Daarmee werd het de best verkopende single ooit van een Nieuw-Zeelandse act, opgenomen in eigen land.

De volgende singles verkochten een stuk minder en het bleef dan ook bij één album. In 2000 gingen de heren hun eigen weg. Fuemana trad nog wel op onder de naam OMC. In 2007 kwamen ze kort bij elkaar. Samen met zangeres en actrice Lucy Lawless brachten ze de single 4 All Of Us uit.

In 2010 overleed Fuemana op veertigjarige leeftijd.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar