Artiestafbeelding Ohio Express

Ohio Express

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttp://theohioexpress.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  17 weken in Top 40
  •  250 punten
  •  #2662 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

In 1967 werd deze rockband uit de Verenigde Staten opgericht.


Ohio Express wordt als een band op de markt gebracht, maar eigenlijk dient de naam "Ohio Express" meer als een merknaam die werd gebruikt door de Super K-producties van Jerry Kasenetz en Jeffrey Katz. Zodoende brengen zij de muziek van een aantal verschillende muzikanten en acts uit.

Zo is een van de bekendste nummers van Ohio Express "Yummy Yummy Yummy" eigenlijk het werk van een verzameling studiomuzikanten uit New York, waaronder singer-songwriter Joey Levine. Verschillende andere 'Ohio Express'-hits waren het werk van andere, niet verwante muziekgroepen.
 
Vanaf 1970 werd het een stuk stiller rondom de groep. Door de jaren heen is de samenstelling van de groep regelmatig veranderd.

Op 23 juli 1988 werd het originele toerkwintet van Kastran, Powers, Grassel, Pfahler en Corwin herenigd voor een "20 Year Reunion Concert" in het Renaissance Theater in hun woonplaats Mansfield.

Twee van de oorspronkelijke leden van de touring group zijn inmiddels overleden: keyboardspeler, zanger en songwriter Jim Pfahler op 54 jarige leeftijd en op 64 jarige leeftijd gitarist Doug Grassel.

De samenstelling van de groep staat op dit moment onder leiding van de originele drummer Tim Corwin die nu de zang verzorgt, gitarist John Baker, bassist Guy Hoffman, drummer David Haag, Jeff Burgess op keyboard en Warren Sawyer op gitaar en keyboard.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook