Artiestafbeelding Odyssey

Odyssey

Land Verenigd Koninkrijk

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  24 weken in Top 40
  •  578 punten
  •  #1267 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Van oorsprong is dit een groep uit de Verenigde Staten. De oorspronkelijke leden waren de zussen Lillian, Louise en Carmen Lopez die in de jaren daarvoor optraden als The Lopez Sisters.


Vlak na de start van Odyssey besloot Carmen de groep te verlaten. De zussen gingen op zoek naar een mannelijke opvolger en vonden die in de Filipijnse bassist-zanger Tony Reynolds. Hij sloot zich aan bij de groep vlak nadat de single Native New Yorker een hit werd. Maar Reynolds bleef niet lang. Ten tijde van het debuutalbum vertrok Reynolds en nam Bil McEachern zijn plaats in.

Begin jaren tachtig scoorde Odyssey haar hits in Nederland. In diezelfde periode werd de zoon van Lillian, Steven Collazo toegevoegd aan de groep als toetsenist, zanger en muzikaal leider.

Inside Out en Going Back To My Roots werden in 1987 opnieuw uitgebracht als remix. De nieuwe samenstelling van de groep werd Al Jackson, als vervanger van McEachern, Steven Collazo en Lillian Lopez. Lopez en Jackson trouwden in 2000. In 2003 stapten beide uit de muziekwereld. In 2012 overleed Lillian Lopez aan de gevolgen van kanker. Louise overleed in 2015.
 
In 2011 verscheen er na 26 jaar een nieuw album, Legacy. Collazo is hier samen met de tweeling Annis en Anne Peters op te horen, die hun eigen draai gaven aan de Odyssey- sound. In 2013 volgde er nogmaals een wijziging in de groep, de tweeling werd vervangen door Jerdene Wilson en Romina Johnson.
 
In 2014 verscheen hun EP Together.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie