Artiestafbeelding Münchener Freiheit

Münchener Freiheit

Land Duitsland

Officiële websitehttps://www.muenchenerfreiheit-band.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  18 weken in Top 40
  •  320 punten
  •  #2226 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Münchener Freiheit is een Duitse popband. In 2005 brachten ze hun vijftiende album uit, zes albums van hen behaalden goud en er gingen in totaal vijf miljoen albums over de toonbank in Europa. In 2007 brachten ze hun zeventiende album uit, XVII. XVII staat dan ook voor "17". De groepsnaam komt van het plein "Münchener Freiheit" dat in München ligt. Soms wordt de groep ook gewoon Freiheit genoemd.
 
De band bestaat uit zanger-keyboardspeler Stefan Zauner, zanger-gitarist Aron Strobel, drummer Rennie Hatzke, zanger-bassist Michael Kunzi en keyboardspeler Alex Grünwald . De groep ontstond in de vroege jaren tachtig. Hun debuutalbum Umsteiger kwam in 1982 uit. In 1984 ontstond de huidige samenstelling van de band. 
 
De single Ohne Dich bleef 14 weken in de Duitse hitlijsten, na een aantal weken doorgebracht te hebben op nummer 1. In Nederland werd Ohne Dich gecoverd door Erik Mesie en scoorde er een Top 10 hit mee.
 
n 1988 brachten ze Fantasie en in het Engels Fantasy uit. In Duitsland was het album een succes. Het nummer Play it Cool bereikt in 1988 de 3e plaats in de Top 40t. In begin 1989 bereikt het nummer Keeping The Dream Alive de 30e plaats.
Daarna ging de groep weer Duits gezongen albums maken.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie

Social media