Artiestafbeelding Milly Scott

Milly Scott

Land

Geboortedatum 29-12-1933 (88 jaar)

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  6 weken in Top 40
  •  113 punten
  •  #3914 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Milly Scott, officiële naam Marion Henriëtte Louise Molly is een Nederlands zangeres en actrice van Surinaamse afkomst. Mijn ontdekking door Toon Hermans was het begin van een langdurige, succesvolle carrière, die bijna 60 jaar zou duren. 

 
Op mijn 11e jaar kreeg ik pianolessen, een tijdje Conservatorium, had mijn amateursbandje, en wist met mijn 14e jaar geld te verdienen met mijn spelend en zingend talent. Jarenlang zong ze in Zweden. De VARA bood mij een contract aan voor “Zo is het toevallig ook nog een keer.
 
Daarna volgde mijn eerste eigen Tv-show: Scott in de Roos, met supergroot orkest en dansers, gevolgd door de serie van 9 Componistenshows met mij als centrale figuur.
 
Een jaar later werd ik afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival om voor Nederland de overwinning binnen te halen met het liedje “Fernando en Filipo”. In Nederland had ik hiermee de onbetwiste 1e prijs gehaald, dus alle ogen waren gericht op Milly Scott. Het was nog niet tot de mensen doorgedrongen dat ik de allereerste zwarte zangeres werd die meedeed aan een Songfestival. Nederland was redelijk “gewend” aan kleurlingen, maar vele landen daarbuiten absoluut niet. Uitzonderingen waren Engeland en Ierland. Van hen kreeg ik ieder 1 punt (dus 2 totaal) en van de rest kreeg ik NULLEN. Ik had weliswaar al 8 jaar voor TV, Radio en in de wereld opgetreden, met zeer grote successen, maar werd hier echter verpulverd. Mijn eerste aanvaring met Discriminatie was een feit! Het was 1967…..
 
Ze was in 1967 een zeer bekende, succesvolle JAZZ zangeres, die optrad met Louis van Dijk, de Skymasters, het Metropole-orkest, het Philharmonisch orkest, Boy Edgar’s Bigband, Dutch Swing College Band. Terwijl ik in Stockholm werkte, bezocht Quincy Jones met wel 8 leden van zijn orkest de club waar ik werkte. Hij hoorde mij zingen en nodigde mij, na een tegenbezoek in het legendarische JAZZ-MEKKA ”HARLEM”, uit om zijn tournee verder mee te maken als zangeres. Verver deed ze mee in de Musical “Sweet Charity en daarna was ik ‘Vedette’ in de Snip en Snap Revue. Later had ze nog succes in Duitsland als "Anita" in Westside Story en speelde ze in "Mahagony" als Miss Smith. Weer later zong ze vooral tijdens cruises met ander bekende artiesten uit haar succes periode.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie