Artiestafbeelding Mike Batt

Mike Batt

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 06-02-1949 (72 jaar)

Officiële websitehttps://www.mikebatt.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  7 weken in Top 40
  •  153 punten
  •  #3428 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Michael Philip Anchovy Batt is naast zanger en muzikant vooral bekend als componist en producer.
 
Zijn eerste commercieel succes had hij te danken aan zijn composities voor de televisieserie 'The Wombles'. Dit gaf hem de mogelijkheid om zijn eigen weg te gaan. Hij schreef onder andere Art Garfunkels Bright Eyes, de titelsong van de film Watership Down. Het nummer bereikte de 1e plaats in de Top 40 en was de best verkopende single van 1979.
 
Onder eigen naam had Mike vooral succes met het album Tarot Suite uit 1979 en de daarvan afkomstige single Lady of the Dawn. In Nederland was deze plaat Veronica Alarmschijf op Hilversum 3 en werd een radiohit. De plaat bereikte de 11e positie als hoogste notering in de Nederlandse Top 40 en was zijn enige hit als artiest.
 
Mike was betrokken als componist of producer bij o.a. de hits van Steeleye Span en hun meest succesvolle single All Around My Hat in 1975, Elkie Brooks versie van Lilac Wine in 1978 en Davis Essex  A Winter's Tale uit 1983.
 
Mike Batt werkte als producer en componist met onder anderen Katie Melua. Veel van haar werk is door hem geschreven zoals 
The Closest Thing to Crazy en Nine Million Bicycles.
 
Ook is Mike de ontdekker van violiste Vanessa-Mae.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar

Social media


Twitter

Facebook