Artiestafbeelding Melchior

Melchior

Land Nederland

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #0 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Melchior Rietveldt werd in 1971 geboren. In 1979 nam Melchior op 7-jarige leeftijd zijn eerste single op. Het nummer Moeder, Wat Maak Je 'n Herrie is een compostie van Henny Vrienten, die een jaar later toetrad tot Doe Maar. In de jaren 80 ging Melchior door met het uitbrengen van singletjes. Zijn enige single die de Tipparade bereikte, was E.T. + Elliott, over de hoofdrolspelers van de familiefilm E.T. uit 1982. In 1985 speelde hij zelf een bijrol in een film. In Pompy De Robodoll vertolkte hij de rol van Migiel van den Berg, de grote broer van Danny.

In 1989 vormde Melchior samen met de latere musicalactrice Brigitte Nijman het duo Two Hearts. Het duo nam dat jaar deel aan het Nationaal Songfestival en eindigde met het nummer Johnny En Mandy op een gedeelde zevende plaats. Na die tijd stopte Melchior met zingen en richtte hij zich op componeren en produceren. In 1994 richtte hij zijn eigen productiemaatschappij MBR Producties op. Het bedrijf produceert o.a. muziek die gebruikt wordt in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

In 2011 kwam Melchior Rietveldt in het nieuws wegens een langlopend conflict tussen hem en auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. In 2006 componeerde Rietveldt de muziek voor een anti-piraterijspotje van Filmwereld. Het spotje is sedertdien verschillende malen in bioscopen vertoond en verschenen op miljoenen dvd's. Hiervoor heeft Rietveld nooit auteursrechten ontvangen.

Top 40-hits


GeenOverige nummers