Artiestafbeelding Mavericks

The Mavericks

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttps://www.themavericksband.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  8 weken in Top 40
  •  79 punten
  •  #4318 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

De Mavericks zijn begonnen als band in 1989.
De band bestond in zijn bekendste formatie uit:
Raul Malo – zang, gitaar
Robert Reynolds – basgitaar
Paul Deakin – drums, zang
Nick Kane – gitaar, zang
 
Raul Malo was de drijvende kracht achter de band; hij schreef het merendeel van de muziek en was de hoofdzanger.
In 1991 bracht de band hun eerste album uit: The Mavericks. Datzelfde jaar kreeg de band een contract bij MCA Nashville. In 1992 volgde hun eerste grote uitgave, From Hell to Paradise.
 
In 1994 verscheen het album What a Crying Shame en de groep scoorde in hun thuisland een aantal hitnotingen met "There Goes My Heart" en "O What a Thrill". Het album Music for All Occasions verscheen in 1995, en bevatte onder andere het "All You Ever Do Is Bring Me Down". Maar in Europa bleef de band onbekend.
 
Het album Trampoline uit 1998 werd in Europa de doorbraak. De single "Dance the Night Away" haalde in de Top 40 de 23e plaats en in Engeland zelfs de vierde plaats in de hitlijsten. In de Verenigde Staten was het album en ook de single minder succesvol. 
 
In 1999 brak de groep met MCA vanwege de tegenvallende verkoop van het album Trampoline in Amerika en besloot de band een tijdje uit elkaar te gaan.

In 2003 kwam de band weer bijeen, en voegde ook gitarist Eddie Perez zich bij hen. Dat jaar bracht de groep een nieuw album uit, The Mavericks. Ook dit album werd geen succes en de band ging wederom uit elkaar. Na het uiteenvallen van de band werd Raul Malo solo-artiest, maar ook dat werd geen groot succes. 

In 2012 kwam de band weer bij elkaar en tekenden ze een nieuw platencontract. Februari 2013 werd hun album In Time uitgegeven. In 2015 werd "Mono", ook opgenomen in mono, uitgebracht. In 2017 volgde het album "Brand New Day, maar het grote internationale succes bleef uit. The Mavericks treden nog steeds veel op, voor vaak uitverkochte zalen.
 
Dance the night away is een nog steeds veel gehoord nummer op de Nederlandse radio en staat in vrijwel elke Top zoveel aller tijde lijst.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar

Social media


Twitter

Facebook