Artiestafbeelding Matthew Wilder

Matthew Wilder

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 24-01-1953 (67 jaar)

Officiële websitehttp://www.matthewwildermusic.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  13 weken in Top 40
  •  313 punten
  •  #2215 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Matthew Wilder, echte naam Matthew Weiner is een Amerikaanse zanger en songwriter. Hij haalde met het nummer Break My Stride de derde plaats in de Nederlandse Top 40 in 1984. Met de muziek die hij schreef voor de tekenfilm Mulan werd hij onder meer genomineerd voor de Academy Award in de categorie Best Music, Original Musical or Comedy Score.

Wilder begon zijn muzikale carrière als de helft van het duo Matthew & Peter, begin jaren 70. In de latere jaren van dat decennium voegde hij zich als achtergrondzanger bij Rickie Lee Jones en Bette Midler. In 1983 verscheen Wilders debuutalbum I Don't Speak the Language. De single Break My Stride die daarop stond, werd zijn grootste commerciële succes als soloartiest. Een tweede nummer van deze plaat, The Kid’s American, behaalde ook de Billboard Top 40. Een jaar later bracht Wilder zijn tweede en laatste originele plaat uit, Bouncin' Off the Walls.

Na het einde van zijn solocarrière bleef Wilder actief in de muziekindustrie als producent en songwriter. In die hoedanigheid werkte hij onder meer voor No Doubt (Tragic Kingdom ), Christina Aguilera en Kelly Clarkson. In 2011 scoorde Ilse de Lange een hit met het nummer 'Doluv2luvu', geproduceerd door Matthew Wilder. Dit nummer werd speciaal geschreven voor 3FM Serious Request, een aan het eind van het jaar terugkerend evenement om zo veel mogelijk geld op te halen voor een goed doel.

Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie

Social media


Twitter